Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/VBSPCA

Nyilvános mosdóban találtak egy idős kutyára, furcsa üzenettel

Louisiana egyik nyilvános mosdójában találtak egy idős kutyát, elsőre úgy tűnt, az állatot elhagyta a gazdája, azonban a történet egészen más fordulatot vett.

A lakossági bejelentést követően a louisianai állatfelügyelet munkatársai a helyszínre siettek, ahol egy idős fekete labradort találtak. Elsőre azt gondolták, hogy vemhes, de aztán kiderült, hogy csak egy kicsit túlsúlyos.

A szemtanuk elmondása szerint az sem tett jót neki, hogy valaki egy egész csirkét hagyott ott neki, amit a kutyus egyben be is falt. A kutya mellett találtak egy furcsán fogalmazott üzenetet is egy papíron, amiből arra következtettek, hogy nem elhagyásról van szó

A kutya mellett hátrahagyott cetlin ez állt:

Be nice 2 dog – got stuck no car – be back soon – give my dog some water – be back in morning

Magyarul nagyjából így hangzik: Légy kedves a kutyához – elakadtam, nincs autóm – hamarosan visszajövök – adj a kutyámnak vizet – reggel visszajövök. Elsőre nehéz volt eldöntetni, hogy egy gyerek, vagy egy idős ember írta a sorokat. A kutya mellett egy vizes palackot is találtak. A rendőrök végül a helyszínről egy állatmenhelyre vitték, a kísérő levelével együtt.

A gazdi visszament kutyájáért

Ladybird (Katicabogár) gazdája reggel visszabiciklizett a nyilvános mosdóba, ahogyan azt írásában is ígérte. Amikor nem találta ott a kutyáját, hívta az állatvédőket. A menhely dolgozójának elmondta, hogy nem szeretne lemondani a kutyájáról, csak váratlanul nehéz helyzetbe került és pár hétre van szüksége ahhoz, hogy újra magához tudja venni a kutyát.

A férfi hajléktalan, egy hajléktalan szálláson él és arra gyűjt, hogy eljusson Észak-Karolinába a családjához. Ladybird már hat hetes kora óta a társa, évek óta járják a világot, ha pedig nehéz helyzetbe került, mindig haza tudott menni a családjához. Most azonban jármű és pénz híján Louisianában ragadt.

Ladybird hazamegy

A kutya gazdája tudta, hogy már nem sok idejük van együtt hátra, ezért minden követ megmozgatott, hogy kutyájával együtt hazajusson. A menhely munkatársait meghatotta ez a történet. Ezért felkeresték a Turning Rescues into Pets nevű nonprofit szervezetet, amely segített pénzt gyűjteni a kutyusnak és a gazdinak. Nemcsak a hazaútra, hanem az idősödő kutyának szükséges felszerelések beszerzésére is.

Hamarosan elég pénzt gyűjtöttek össze ahhoz, hogy egy kennelt, ortopéd ágyat, kennel szőnyeget, szükséges vitaminokat, étrend kiegészítőket is be tudjanak szerezni Ladybird-nek. Ezután pedig megszervezték, hogy egy Észak-Karolinában lévő menhelyre szállítsák a kutyust, a gazdája közelébe. Hamarosan pedig vissza is került gazdájához, így öreg napjait már biztonságban, szerető családja körében töltheti.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: heraldguide

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...