Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/tmmsn.dolphin.rescue

Elpusztult a partra vetődött delfin, akivel a strandolók úszni próbáltak

Elpusztult egy partra vetődött delfin, miután a texasi öböl partján a strandolók megpróbáltak vele úszni és a hátára felkapaszkodni.

A Texas Marine Mammal Stranding Network szerint a delfin a Quintana Beach-en vetődött partra. Az állat a strand homokján rekedt, amikor egy csapat ember körülvette és visszalökte a tengerbe. Miután a delfin visszakerült a vízbe, megpróbáltak úszni vele és rákapaszkodni a hátára. Éppen úgy, ahogy azt egy delfináriumban szokták tenni  a fogságban lévő állatokkal. Az állat ezután újra kisodródott a partra és elpusztult, mielőtt a Quintana Beach megyei park mentői a helyszínre érkeztek.

Miután észlelték az állat partra vetődését, a park mentőegységét hívták, hogy tartsák távol az embereket a delfintől a speciális mentők megérkezéséig. Sajnos azonban már túl késő volt, mire a park őrei kiérkeztek az állat már nem élt. A delfint boncolásra vitték, hogy megtudják a partra vetődés okát.

A vadon élő állatokat tilos zaklatni

Óriási különbség van a fogságban és a vadon született és élő delfinek között. Míg előbbi sajnos hozzá van szoktatva az emberekhez és a produkciók elvégzéséhez, utóbbi számára óriási stresszt okoz az emberek indokolatlan közelsége.  Természetes élőhelyükön ezek az állatok kifejezetten kerülik az ember társaságát.  Az 1972-ben elfogadott tengeri emlősök védelméről szóló törvény a vadon élő tengeri emlősök zaklatását vagy zaklatási kísérletét is tiltja. A törvény megsértése jelentős pénzbírsággal és akár egy év börtönbüntetéssel is járhat.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook, TheIndependent

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...