Saját KB bal
Saját KB jobb
pixabay

Akciós csomagajánlat trófeavadászoknak az öt nagy faj elejtésére

Brit trófeavadászok most kedvezményes csomagáron vásárolhatnak jogosultságot az öt legnagyobb afrikai vadállat kilövésére.

Az afrikai trófeavadászatból befolyó pénz a koronavírus járvány ideje alatt igencsak megcsappant Dél-Afrikában. Emellett a turizmus, a szafari túrák és minden egyéb turisztikai bevétel szinte eltűnt az ország kasszájából, melyet most helyi érdekképviseletek megpróbálnak valahogy pótolni.

A trófeavadászat az egyik legjövedelmezőbb üzlet

A trófeavadászok bizony elképesztően sok pénzt képesek kifizetni egy-egy afrikai vadászatért és bizonyos trófeák ejtéséért. Még akkor is, ha a legtöbb esetben ennek a kalandnak köze sincs az „igazi” vadászathoz, hiszen sokszor úgynevezett konzerv vadászatról (canned hunting) van szó. Ami azt jelenti, hogy a vadászat egy körbekerített területen történik, a vadat általában kifejezetten erre a célra tenyésztik. Ezért  az állat nem fél az ember közelségétől, így  természetes menekülő ösztöne nem kapcsol be egy vadász érkezésekor. Vannak azonban nemzeti parkokban engedélyezett vadászatok is, melyeknek célpontjai a vadon élő állatok.

The Big Five Game

Egy trófeavadász legnagyobb dicsősége és célja általában a „The Big Five Game” teljesítése. Ez a kifejezés az öt, gyalogosan legnehezebben vadászható afrikai vadállat elejtését jelenti.  Az öt nagy állat mindegyike a karizmatikus megafauna példája, a populáris kultúrában is kiemelkedő szerepet játszanak. Afrika leghíresebb nagy állatai közé tartozik: az oroszlán, a leopárd, az orrszarvú, az afrikai elefánt és az afrikai bölény. Az alábbi országokban található meg mindegyik: Angola, Botswana, Zambia, Uganda, Namíbia, Dél-Afrika, Kenya, Tanzánia, Zimbabwe, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Ruanda és Malawi.

Óriási árzuhanás

A Discount African Hunts jelenleg 4500 fontért kínál trófeavadászoknak lehetőséget egy hím oroszlán elejtésére. További 1500 fontért egy nőstényt is lőhetnek.  Korábban egy oroszlán pár megölésének lehetőségét általában 18 000 font körül árulták. Sőt! Ha a vadász országában engedélyezett, akkor az állat bőrét haza is vihette. Az elefántvadászat nagyjából 38 000 fontról 17 500 font körüli összegre csökkent. Last minute ajánlatban most 30 db elefántot 23 000 fontért lehet levadászni. Még az „akciós” árak mellett is jól látható, hogy a Big Five teljesítése elképesztően költséges és időigényes folyamat. Azonban ilyen árzuhanásnál arra számítanak a szervezők, hogy egyre több trófeavadász érzi úgy, hogy most elérhető közelségbe került a céljuk.  Ha pedig bejön a számításuk, újra visszatérnek az amerikai és európai trófeavadászok a területre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dailystar

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...