Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Joel Mbugua on Unsplash

Majdnem éhen haltak az elefántok egy járvány miatt bezárt parkban

Egy elefántos, turistáknak működtetett parkot kellett bezárni Balin a koronavírus járvány miatt. Az állatokat pedig otthagyták éhen halni.

A koronavírus járvány számtalan módon és mértékben sújtotta a világ turizmusát, és az idegenforgalmi iparágat. A rengeteg bezárt szálloda, csődbe ment légitársaságok és vidámparkok mellett, azonban a legdrasztikusabb csapást az élő állatos mutatványokból és szolgáltatásokból élő vállalkozásokra mérte. Pontosabban azokra az állatokra, akiknek fogságban, általában rossz körülmények között a turisták szórakoztatásán kellett dolgozniuk.

Nincs bevétel, nincs élelem, nincs élet

Sajnos számtalan esetben előfordult már, hogy az állatok kizsákmányolásából működő vállalkozások a kereslet megcsappanása, sőt eltűnése miatt nem tudták tovább finanszírozni állataik ellátását, hiszen azok nem keresték meg a bevételt, amiből enniük kellett volna. A legújabb napvilágra került eset Balin történt, egy elefántos parkban. A koronavírus járvány miatt ennek a parknak is be kellett zárnia, azonban egy idő után az állatokról nem tudtak tovább gondoskodni. Egyszerűen otthagyták őket a park területén, lábukat a cölöpökhöz láncolva. A biztos éhhalál várt rájuk.

A park alkalmazottai kitartottak egy darabig

A parkban dolgozó gondozók egy része saját maga etette az elefántokat, amíg bírták anyagilag. De miután már ők sem kaptak fizetést, ők sem tudtak tovább segíteni a szerencsétlen állatokon. A kormány végül felszólította a park tulajdonosát, hogy gondoskodjon az állatokról, de ez nem sikerült nekik. A szerencsének is köszönhető, hogy az időközben csont soványra fogyott állatokat sikerült végül kimenteni és a szomszédos állatkertbe szállítani.  Az elefántok ugyan túlélték az esetet, de életük sajnos nem fog sokat változni. Amennyiben az állatkertben maradnak, úgy továbbra fogságban, az emberek szórakoztatását kell majd biztosítaniuk.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: focusingonwildlife.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...