Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Sebastian Pociecha on Unsplash

Vádat emeltek egy vadász ellen, aki lelőtt két kutyát

Vádat emeltek egy hivatásos vadász ellen, aki idén tavasszal lelőtt két német juhászkutyát. Az egyik kutya életét nem sikerült megmenteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt egy hivatásos vadász ellen, aki tavasszal lelőtt két német juhászkutyát, akik elkóboroltak gazdájuktól. Az egyik kutya a lövés következtében elpusztult, a másiknak sikerült megmenteni az életét. A vadászt az a nő bízta meg a kilövéssel, aki úgy vélte, a kutyák széttépték az egyik bárányát.  A vadászt és megbízóját is minősített állatkínzás bűntettének kísérletével és rongálás vétségével vádolják.

Befogás helyett lelövés

Az eset egészen pontosan 2021. áprilisában történt, amikor is egy Szeged környéki településen élő nő felfedezte, hogy a tanyája mögötti, villanypásztorral körbekerített legelőn fekszik széttépve az egyik báránya. A nő elkezdet nyomozni azután, hogy vajon milyen állat teríthette le bárányt. Kis kérdezősködés után megtudta, hogy a környéken két fajtatiszta német juhászkutya kóborol, akik gazdájuktól szöktek el.  A két kutyát később ő maga is látta. Kiderült, hogy az állatokat egy közeli tanya tulajdonosa fogadta be.

A nő ezután megkérte hivatásos vadász ismerősét, hogy jöjjön el a helyszínre és lője ki az állatokat. A hivatásos vadász miután körbejárta terepjárójával a környéket, megtalálta a tanya tornácán fekvő kutyákat, akiket egy semleges területre hívott. Ezután egy-egy lövéssel leterítette mindkettőt. Az egyik kutya azonnal meghalt, a másik pedig súlyosan megsérült. Az elpusztult kutyát a vadász beledobta egy dögkútba, a sérült kutyának sikerült visszajutnia a tanyára.

Előkerült a kutyák gazdája

A kutyák gazdája már kereste elkóborolt állatait, a közösségi oldalakon megjelent felhívásoknak köszönhetően tudta meg, hol vannak a kutyái. Sajnos azonban későn érkezett, már csak a sérült kutyát találta ott, akit azonnal állatorvoshoz vitt, így sikerült megmenteni az életét. Az ügyészség közlése szerint a vádlottak a sértettnek az egyik fajtatiszta kutya elpusztításával 250 ezer, a másik megsebesítésével 102 ezer forint kárt okoztak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...