Saját KB bal
Saját KB jobb
pexels

Mexikóban betiltották a kozmetikai állatkísérleteket

Mexikóban az ország egész területén tilos lesz kozmetikai állatkísérleteket végezni.

Mexikó az első észak-amerikai ország, mely betiltotta a kozmetikai állatkísérleteket, így ezzel a döntésével történelmet írt. A világon a 41. országként döntöttek úgy, hogy nem asszisztálnak kegyetlen és szükségtelen állatkísérletekkel a kozmetikai iparágnak.

Évente több mint 100 ezer állat

A kozmetikai állatkísérleteknek csak az Egyesül t Államokban évente több mint 100 ezer állat esik áldozatul. Leggyakrabban nyulakat használnak erre a célra, a kísérletek és tesztek pedig sokszor fájdalmasak és szenvedést okoznak nekik. A különböző vegyi anyagok szemben és bőrön történő tesztelése legtöbb esetben elavult módszerrel történik, a mérési eredmények pedig pontatlanok.

Save Ralph – egy animációs film hihetetlen hatása

A Humane Society International (HSI) több híresség közreműködésével készített egy animációs filmet, a Save Ralph-ot (Mentsük meg Ralph-ot), hogy egészen különleges módon hívja fel a figyelmet a kozmetikai állatkísérletek kegyetlenségére az egész világon.  Többek között ennek a filmnek a hatására Mexikóban több mint 1,3 millió ember írt alá egy petíciót a kozmetikai állatkísérletek beszüntetéséért.  A petíciónak köszönhetően a törvényhozás is a közvélemény mellé állt. Nemcsak az ország területén tiltotta be a kozmetikai állatkísérleteket, de ezentúl sem forgalmazni, sem az országba behozni nem lehet állatokon tesztelt kozmetikumokat.  Ralph megható történetét magyar felirattal itt tudod megnézni:

Az Egyesült Államok is kezd felzárkózni

Mexikó az első észak-amerikai ország, ahol megszületett a kozmetikai állatkísérleteket beszüntető törvény, de az Egyesült Államokban is elkezdődött már a változás. Hét államban már szintén tilos ilyen kísérleteket végezni, három továbbiban pedig már előkészületben van az erre vonatkozó törvényjavaslat.  Az igazi változás azonban ebben az esetben is a fogyasztói szokásoknál kezdődik. Ma már minden kozmetikai terméken fel van tüntetve, hogy az előállítás során végeztek-e rajta állatkísérleteket. Ha te is szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy ez a kegyetlen gyakorlat lassan az egész világon megszűnjön, akkor olyan kozmetikai termékeket vásárolj, melyeket nem állatokon teszteltek.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...