Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/Jean Chung/HSI

Újabb 200 kutyát mentettek meg egy dél-koreai húsfarmról

A dél-koreai húsfarmok felszámolása lassan, lépésről lépésre halad, folyamatos küzdelem árán. Most újabb 200 kutya menekülhetett a biztos halál elől.

A Human Society International (HSI) szervezet évek óta küzd a dél-koreai húspiacok felszámolásáért. Nemzetközi segítséget és helyi állatvédők támogatását is igénybe véve hónapról hónapra számolnak fel, záratnak be egy-egy telepet és mentik ki a kutyákat. A biztos halál torkából kiemelt kutyákat ezután repülővel az Egyesült Államokba szállítják, ahol gondos előkészítés után örökbefogadó családokat keresnek számukra.

Lassú, de hatékony folyamat

A HSI eddig 17 kutyahús telep felszámolását és végleges bezárását érte el. A szervezet sikerük annak is köszönhető, hogy Dél-Koreában a legtöbb ember nem eszik rendszeresen kutyahúst. A kutyahús kereskedelem betiltásának támogatása egyre inkább növekszik, mégis több ezer telep működik még mindig, ahol kutyák ezrei élnek sanyarú körülmények között és kerülnek lemészárlásra, majd értékesítésre.  A szervezet igyekszik a gazdálkodóknak valamilyen más alternatívát kínálni a megélhetésre, így nem csak a telepek bezárásán, hanem felvilágosító és támogató tevékenységen is van hangsúly. A szervezet bízik abban, hogy hamarosan állami támogatást is fognak kapni és a koreai kormány partner lesz a kutyahús-ipar végleges megszüntetésében. Becslések szerint évente közel 2,5 millió kutyát tartanak és ölnek meg kutyahús telepeken.

Csökkenő kereslet

A legbiztosabb módszer a kutyahús kereskedelem felszámolására a kereslet csökkentése. Ez azonban a tradicionális kutyahús fogyasztás miatt lassú és nehéz folyamat. Folyamatos felvilágosítást igényel, melyet önkéntes szervezetek próbálnak végezni a lakosság és a farmokat üzemeltető gazdák között. Szerencsére a fogyasztás valóban évről-évre csökken, így a kereslet is kezd apadni. A kutyahús telepet üzemeltető gazdák lassan már nem csak emberségből, hanem üzleti megfontolásból is fel fognak hagyni ezzel a tevékenységgel. Bohata Krisztina (Kutyabarát.hu) Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...