Saját KB bal
Saját KB jobb
4711018 képe a Pixabay -en.4711018 képe a Pixabay -en.

Negyven nap elzárásra ítélték a kutyáját felakasztó férfit

A baranyai férfit jogerősen negyven nap elzárásra ítélte a Siklósi Járásbíróság.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi még 2020 januárjában bálamadzaggal felakasztott egy kutyát, amiért most a bíróság állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélte.

A vádlott egy egyéves nőstény keverék kutyát kért el egy baranyai településen élő ismerősétől, akit aztán haszonállatok terelésére akart használni. A kutyára még  egy normális nyakörvet sem tett, bálamadzaggal tekerte körbe a nyakát és pórázként is ezt használta. Az első „munkanap” után így vezette haza a kutyát, azonban úgy gondolta a látottak alapján, hogy ez a kutya túl játékos munkakutyának. Nem alkalmas a rábízott feladatra, nem jó terelő kutya. Ezért a férfi elhatározta, hogy rövid úton megszabadul tőle, hiszen semmi hasznát nem fogja venni.

Felakasztotta egy fára

A baranyai férfi miután elhatározta, hogy megöli az állatot egy szántó melletti akácosba vitte, majd a nyakán lévő bálamadzaggal felakasztotta a kutyát egy fára. A kutya meghalt. A haláltusát pedig a férfi valószínűleg végig is nézte, hiszen a bíróság közlése szerint a tetemet nem hagyta lógva a fán, hanem egy néhány száz méterrel arrébb található fás területre húzta és otthagyta. A szerencsétlen kutya tetemét a Baranya megye déli részén található Cún község határában találták meg. A megtalálók bejelentést tettek a rendőrségen, így indult meg a nyomozás. Rövid időn belül pedig elő is került a gyanúsított, a 62 éves férfi.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...