Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Műanyag fóliába csomagolva akartak teknősöket csempészni

Ecuadorban, Baltra repterén 185 műanyag fóliába csomagolt teknőst foglaltak le a hatóságok, miután egy rutin ellenőrzés során élő állatcsempészeket buktattak le.

Az állatok jellemzően nagyon kicsik voltak és a Galápagos-szigetekről származtak. A kis teknősöket egy bőröndben akarták átvinni a reptéri határon a csempészek, melyet csomagként adtak fel. A teknősökkel teletömött bőrönd majdnem átcsúszott az ellenőrzésen, egy véletlen rutinnak köszönhetően néztek bele a hatóság emberei. A látvány még az edzett vámosokat is megdöbbentette, szívszorító látványt nyújtottak a pici teknősök szorosan fóliába tekerve és egymás hegyén-hátán bezsúfolva egy táskába.

 Ne legyen szaguk

A műanyag fóliát valószínűleg azért tekerték a szerencsétlen állatokra, hogy egy kutyás ellenőrzés során ne lehessen érezni az állatok szagát. A teknősök közül tízen nem élték túl a fóliázást és a kegyetlen utazást. Sajnos őket már nem tudták megmenteni a reptér dolgozói.

Borsos ár egy teknősért

Vajon mi visz rá valakit, hogy ilyen kegyetlen módon kifossza a természetet és szenvedést okozva  kereskedjen élő állatokkal a fekete piacon? Természetesen a pénz. Egyetlen bébi tengeri teknősért 5000 dollárt is el lehet kérni,  mely a csempészeknek minden kockázatot és kegyetlenséget megér. Ecuadorban azonban nagyon komoly szankciókkal sújtják azokat, akik megkárosítják a természetet és vadállatokat próbálnak meg kicsempészni a Galápagos-szigetekről. Az összes hatóságot bevonják a nyomozásba és az eljárásba, az adóhatóságot, a környezetvédelmi hivatalt és a rendőrséget is. A tettesek akár 3 év letöltendő börtönt is kaphatnak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: bbc.com.news, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...