Saját KB bal
Saját KB jobb
unsplash

Két újabb divatház mondott nemet a szőrmére

A divatvilág vezető nevei évek óta egyértelművé tették, hogy a divat nevében sincs joga senkinek állatot ölni a bundájukért, egyre többen mondanak nemet a szőrmére.

A legnagyobb és legnevesebb divatházak többsége már nem használ valódi bőrt és a szőrmére sem kiváncsiak. Most pedig két újabb nagyágyúval bővült a Fur Free divatmárkák sora. Alexander McQueen és Balenciaga igazi luxusvonalat képviselnek a divatmárkák között. Mindkettő a Kering csoport tulajdonában van, aki a napokban jelentették be, hogy a jövőben nem használnak valódi szőrmét kollekcióik tervezése és gyártása során.  A cégcsoporthoz tartozik a Gucci márka is, akik már korábban hátat fordítottak a szőrmeipar borzalmainak.

Üdvözölték a döntést

Az állatvédő szervezetek egyöntetűen üdvözölték a döntést. Minden alkalommal, amikor egy ilyen nagy név kiáll a nyilvánosság elé és egyértelművé teszi, hogy a valódi szőrmének befellegzett a divatvilágban, egyre közelebb kerülünk egy humánusabb társadalomhoz. Azoknak a márkáknak a száma is nő, akik olyan innovatív alapanyag megoldásokkal dolgoznak, melyeket kifejezetten a fenntarthatóság és a környezetvédelem fémjelez.

Több millió állat évente

Bár a divatot diktáló óriás nevek és divatházak kiállnak a szőrmementesség mellett, így is több millió állatot szaporítanak fogságban és ölnek meg a bundájukért. Az ilyen prémfarmokon kegyetlen körülmények között, kicsi ketrecekbe zárva zsúfolódnak az állatok. Nemcsak fizikai, de súlyos mentális betegségekben is szenvednek rövid kis életük alatt. A kegyetlen halál legtöbb esetben már inkább megváltás számukra.  Legtöbbször árammal vagy gázzal végeznek velük. Lényeg, hogy a bundájuk ne sérüljön.

Több mint 1500 márka szőrmementes

A lista egyre csak bővül, szerencsére nem csak a nagy divatházak hagyják el a valódi szőrme használatát, hanem ruhamárkák is, melyeket sokkal szélesebb körben vásárolnak az emberek. Ilyen például az Adidas, Lacoste, The North Face, Esprit, H&M, Vans, Bershka, C&A, Wrangler, Zara, TopShop, OVS és még nagyon sokan mások. A teljes listát itt találod.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...