Saját KB bal
Saját KB jobb

Kim Basinger levetetné az összes állat hirdetést a Craigslist-ről

A Craigslist egy amerikai hirdetési weboldal, amely 1999-es alapítása óta már már 70 országban elérhető. Számos apróhirdetéseket közlő oldalhoz hasonlóan a Craigslist is lehetőséget kínál arra, hogy a használt cikkek, szolgáltatások, ingatlanok gazdát cseréljenek. Az oldal hivatalosan tiltja az állatok adás-vételét célzó apróhirdetéseket. Azonban a gonosz emberek sajnos így is találnak kiskapukat.

Az állatos hirdetések többségében jóhiszemű emberek új otthont keresnek háziállatuknak. Az állatviadalok szervezői és a kegyetlenkedők is szert tehetnek itt olyan kutyákra, macskákra és egyéb állatokra, amelyeken kiélhetik beteges hajlamaikat. Az ingyenes hirdetési portálon a szaporítók hirdetései is helyt kapnak, ezzel teret engedve az állatokat mindössze haszonszerzés miatt tartó és kizsákmányoló „iparnak”.

Kim Basinger színésznő szerint a megoldás az lenne, ha egyáltalán semmilyen állatos apróhirdetés nem jelenhetne meg a Craigslisten. 
kim basinger
Kim Basinger kiáll az állatok jogai mellet – Forrás: Facebook.

Hazánkban a Jófogás nevű hirdetési portál nemrégiben döntött úgy, hogy leszámol a szaporítók hirdetéseivel és nem engedélyezi a kutyák adás-vételét az oldalon keresztül.

Erről bővebben korábbi cikkünk itt olvasható. 

Új otthont keresni egy állatnak sokkal egyszerűbbnek tűnhet online, mint az internet elterjedése előtt volt. Azonban sajnos sok „gazdára lelt” állat nem olyan körülmények közé kerül, amelyek megilletnék. Még ha a legnagyobb jóhiszeműséggel ajándékozza is valaki el a kutyáját vagy a nála született kölyköket, akkor sem lehet benne biztos, hogy azok jó életkörülmények közé kerülnek. A másik oldal pedig az internetes kutyavásárlás. Amellyel sajnos több mint valószínű, hogy szaporítókat támogat a tájékozatlan vásárló.

Bár a Craigslist tiltja az állatok eladását, mivel engedélyezi a gazdikereső hirdetéseket, kiskaput nyit az ilyen visszaélések felé.

Kim Basinger ezért levelében arra kérte Jim Buckmaster-t, a Craigslist CEO-ját, hogy tiltsa be az állatokkal kapcsolatos hirdetéseket a portálon.

„Kétségbeejtő, hogy minden egyes nap lelkiismeretlen szaporítók és hazug tenyésztők hirdetéseinek ezrei jelennek meg országszerte, amelyek kihasználják a Craigslist „gazdikereső” kiskapuját és őrületes összegeket kérnek el állatokért.” – nyilatkozta Kim Basinger – „Éppen ezért, az Animal Defense Fund-dal karöltve felszólítom a Craigslistet, hogy gyakorolja etikai és társadalmi kötelességét, és zárja be ezt a kiskaput azzal, hogy a jövőben semmilyen állatokat hirdető apróhirdetést nem engedélyez.”

Számos jelentés látott napvilágot arról, hogy kutyagyilkosok és állatkínzók a Craigslisten keresztül szerezték be a szerencsétlen állatokat, akikkel kegyetlenkedtek. Basinger és az állatjogi szervezetek szerint azzal, hogy betiltják a hirdetéseket, gátat szabhatnának ennek. A gazdikat, akik megválnának az állataiktól szeretnék olyan megoldások felé terelni, amelyek révén az állatok jóléte biztosított. Felhívják a figyelmet arra, hogy ha már le kell mondaniuk a háziállatukról, akkor inkább egy mentőszervezetet vagy menhelyet keressenek fel, akik gondoskodnak majd az állat biztonságos otthonba kerüléséről.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és képek: Facebook; https://www.facebook.com/KimBasingerPage/; I Heart Dogs; pexels.com.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...