Terápiás kutyák köszöntötték a Capitolium védelmezőit

Az elmúlt időszakban még az amerikai filmipar legvadabb elképzeléseit is felülmúlta a valóság. Talán még a 2020-as pandémia szürreális valósága sem készített fel minket arra, hogy egy egyszerű elnökváltás szinte forradalomhoz vezethet az Amerikai Egyesült Államokban. Az elnökválasztások legitimitását kétségbevonó emberek a Capitolium ellen fordultak. Demonstrációkkal próbálták megakadályozni, hogy Joe Biden, az USA 46-dik elnöke elfoglalja rezidenciáját a Fehér Házban és felvehesse hivatalát.

Az új elnökkel és feleségével együtt két németjuhász is beköltözött az elnöki rezidenciára. Korábbi cikkünkből megismerheted az új First Dogokat.

A szokatlan helyzetre és a demonstráció nyomán fellángoló erőszakra reagálva mozgósították a Nemzeti Gárda csapatait. Az Egyesült Államokban a Nemzeti Gárda a belföldi védelmi és békefenntartó feladatokért felelős. A szárazföldi és tengeri haderő-nemekből álló, több, mint 400 000 főt mozgósító haderő tagjai olyan férfiak és nők, akik ugyanúgy az életükkel szolgálják a hazájukat, mint a külföldi és honvédelmi szolgálatot ellátó csapatok.

A mozgósított csapatok egy része a Washington D.C.-ben található Hamilton Hotelben szállt meg arra az időre, amíg a főváros stratégiai helyszíneinek védelme szükségesnek bizonyult. A világjárvány miatt a szálloda turistákat nem fogad, de vállalta a csapatok elszállásolását és ellátását a rendkívüli helyzetben. Ráadásul nem csak az alapvető szükségleteikről gondoskodtak, hanem külön programot is szerveztek a számukra.

Tizenkét terápiás kutyát hívtak meg vendégségbe, hogy kifejezzék hálájukat és támogatásukat a több hete folyamatos szolgálatra beosztott katonák felé. A hotelben elszállásoltak közül ugyanis a legtöbben nem Washington környékén élnek, ezért a hetek óta tartó szolgálat miatt távol kellett maradniuk családjuktól és kedvenceiktől is. Ahogy a videón is látható, a Capitolium védelmét ellátó férfiak és nők éltek a lehetőséggel, hogy erőt merítsenek a kutyák társaságából.

A pandémia miatt előírt kötelező távolságtartás miatt maszkban és a szálloda teljes területén elosztva találkozhattak a kutyákkal, de így is látható az az önfeledt öröm, amelyet a váratlan meglepetés a katonáknak okozott.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és videó: The Bark; Kép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...