Saját KB bal
Saját KB jobb

Menhelyről a nagyvilágba – Snupi a világutazó kutya kalandjai

Snupi, a menhelyi keverék két éve járja a világot. Gazdáival, Izabellával és Peterrel már négy kontinens több, mint 25 országában járt, 3 000 tengeri mérföldet hajózott, átkelt az Atlanti-óceánon és az Amazonas folyón is. Venezuela, Brazília, Ecuador, Marokkó, Peru – és a sor folytatódik. Snupi és gazdái tervei között szerepel az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és az óceánon át Kamcsatka felfedezése is. Missziójuknak tartják, hogy felhívják a figyelmet a menhelyi kutyák örökbefogadásának fontosságára és arra, hogy ugyan kutyával utazni nem mindig könnyű, de mindenképpen érdemes!

Snupi világutazó karrierje 2014-ben kezdődött, amikor gazdáival Lengyelországból autóstoppal beutazta Törökországot, Georgiát és Örményországot. Ezután rövidebb európai utazásokra, nyaralásokra kísérte el a fiatal párt, akik 2017-ben döntöttek úgy, hogy minden idejüket az utazásnak és a világ felfedezésének szeretnék szentelni, és teljes munkaidős világutazókká váltak.

Természetesen arról szó sem lehetett, hogy Snupit otthon hagyják! A kistestű, mindössze 8,5 kilogrammos keverék kutyus nagyon jól viseli gazdái kalandos életvitelét, sztoikus nyugalommal veszi tudomásul, hogy hol egy luxus yachton, hol pedig egy ütött-kopott dingiben szeli a hullámokat, 4 000 méteres csúcsokat mászik meg, és bizony van, hogy szállodában, van, hogy sátorban tölti az éjszakát.

Izabella és Peter blogjukon és Instagramon is beszámol az élményeikről, és persze a hétköznapi nehézségekről is. Világutazónak lenni nem fenékig tejfel, mégis arra szeretnék inspirálni a követőiket, hogy merjék megváltoztatni a saját és legalább egy menhelyi kutyus életét is, hiszen a nehézségek ellenére minden együtt töltött pillanat ajándék.

Forrás és videó: Podroze z Pazurem / @podroze_z_pazurem
Szerző: Bujdosó-Szalay Adél
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...