Már 168 futóversenyen ért célba Quinn, a fekete labrador

Már 168 futóversenyen ért célba Quinn, a fekete labrador

Quinn lehet az első kutya, aki bekerülhet a Run 169 Towns Society soraiba. Az Amerikai Egyesült Államok Connecticut államában működő közösség tagjai közé úgy lehet felvételt nyerni, ha az állam mind a 169 városában mért futóversenyt teljesít valaki. Quinn eddig 168 városban futott már, és október 20-án lesz a következő versenye, amely után gazdáival együtt, ő is a tagok közé tartozhat majd. Ráadásul az 5 kilométeres verseny egy állatvédelmi szervezetnek gyűjt adományokat.

Az öt éves Quinn gazdái, Katey Baruth és Rick Shoup már évek óta a futás szerelmesei, ők maguk is tagjai a Run169-nak, és nagyon boldogok, hogy hamarosan a kutyájuk is bekerülhet a klubba. Quinn nagyon népszerű a többi futó köreiben, így előfordult az is, hogy egy versenyen belül 12 versenyzővel futott együtt. A gazdik szerint mindenki szereti, és a futók általában hálásak, ha „kölcsönadják” nekik Quinnt egy pár kilométerre.

Már 168 futóversenyen ért célba Quinn, a fekete labrador
Már 168 futóversenyen ért célba Quinn, a fekete labrador

A fekete labrador 15 hónapos kora óta fut, eddig több, mint 300 versenyen vett részt, amelyek között a pár kilométeres távoktól a félmaratonig mindenféle távok akadtak. Quinn egyébként kényelmesen elkocog 12 perces mérföldeket, de 6 perc alatt is lefutja ugyanezt a távot, ha úgy tartja kedve. Eddigi legjobb 5 km-es eredménye 19 perc 11 másodperc, de két órán belüli félmaratonnal is büszkélkedhet.

Quinn és a gazdái élvezik a versenyeket, számos élménnyel és vicces történettel is gazdagodtak az évek során. 2018-ban, amikor Rick Quinn-nel a második helyen ért célba egy Sharon-ban (CT) rendezett versenyen, amely egyébként Quinn 100. városa volt, a tudósítások csak úgy említették őket, hogy Quinn és gazdája, szóra sem méltatva a férfi teljesítményét. Ekkor tudatosult Katey-ben is Rickben, hogy ők valójában sokaknak „csak” Quinn gazdái – és tökéletesen elégedettek ezzel a szereppel.

A pár mindkét tagja lelkes futó, és Quinnel együtt naponta legalább 4-6 kilométert futnak, de nem ritka a 12-16 km-es táv sem. A családhoz tartozik még Piper, a bulldog is, aki azonban csak rövidebb kocogásokra kíséri el a sportos bagázst.

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark, Képek: Katey Baruth, Kelly Gallagher.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...