Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy amerikai fekete kutyakozmetikus és a változás

Az elmúlt időszakban sokat olvashattunk arról, hogy az új koronavírus-járvány miképpen formálja át az életünket, milyen hatással van a vállalkozásokra és hogyan változtatja meg egyes szektorok és munkakörök arculatát.

Brian Taylor kutyakozmetikus. Története valódi amerikai sikersztori, amely az álmok országának hőskorát idézi, a hollywoodi cukormáz és filterek nélkül. Hogyan hozzuk ki a legjobbat egy rossz helyzetből, hogyan teremtsünk a semmiből megélhetést és mindezt úgy, hogy hasznára váljunk a közösségnek?

Brian sierra leone-i bevándorlók gyermeke, aki New York város Harlem negyedében nőtt fel. Mindig is szerette az állatokat, de – ahogy ő fogalmaz – a kutyatartás nem tartozik a kultúrájába. Az afrikai kultúrában a hobbiállattartás nem jellemző, és Brian szülei sem látták egy kutyának helyét a lakásban. A fiatal srác ennek ellenére, vagy talán épp ezért, kutyakozmetikus és napközi szolgáltatást indított, évekkel ezelőtt Harlemben. Eleinte elsősorban az üzleti lehetőséget látta, később kitanulta a kutyakozmetikus szakmát. Ma már ő az egyik legjobb a környéken.

Virágzó vállalkozásában 12 alkalmazottja segítségével naponta negyven kutyáról gondoskodtak: sétáltatás, ellátás, adott esetben kozmetika – hasonlóan a hazánkban is működő kutya napközikhez. A COVID-19 járvány azonban egy csapásra véget vetett az üzletnek. Mivel a gazdik otthonról dolgoztak, a vendégek száma nullára esett vissza. Szerencsére Brian összes alkalmazottja jogosult volt a munkanélküli juttatásra, így a férfinak csak a saját megélhetéséért kellett aggódni.

Nem esett kétségbe:

„Egyszer már felküzdöttem magam a nulláról, most is meg fogom oldani. – mondta – Afrikai gyökereim vannak, és mi kevésből is meg tudunk élni.”

Hozd ki belőle a legjobbat!

Brian felmondta az albérletét, és vett egy kisbuszt. Mivel az egyszemélyes vállalkozásokat engedélyezték, áprilisban már mozgó kutyakozmetikájában szépítette a kutyusokat. Az online fizetési rendszernek köszönhetően minimalizálta a vírus terjedésének lehetőségét.

Itt azonban nem állt meg! Mozgó kozmetikájával olyanokhoz is eljutott, akik nem engedhették meg a kutyakozmetikust a kutyusaik számára. Először ingyenes kezeléseket vállalt, és ez adta az ötletet, hogy a jótékonysági vonalat kibővítse. Adománygyűjtésbe kezdett az interneten, amely annyira sikeres lett, hogy hamarosan induló programjában országszerte több, feketék által működtetett kutyakozmetikával együttműködve segít azoknak a gazdiknak, akiknek anyagi nehézséget jelentene kutyájuk kozmetikáztatása.

A Pandemic Pup Relief Tour keretében hat nagyvárosban szerveznek kétnapos pop-up rendezvényeket. Ingyenes kozmetikai kezelésekkel, kutyápolással várják a gazdikat, de lehetőség lesz a helyi menhelyek támogatására és fekete kisvállalkozók kutyápolási termékeinek megvásárlására is.

Ezzel együtt Brian élete egyik nagy álmát is valóra válik: a mozgó kozmetikával beutazhatja az egész országot.


Szerző: Szalay Adél
Forrás: https://argosandartemis.com/brian-taylor-harlem-doggie-day-spa/; https://puprelieftour.com/#about;
Indexkép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...