Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook / Human Society International

Több mint száz kutyát mentettek meg egy dél-koreai húsfarmról

Több mint száz kutya menekült meg szerencsésen egy dél-koreai húsfarmról egy állatvédő szervezet segítségével és már meg is érkeztek az Egyesült Államokba.

A Humane Society International jelentése szerint a kutyákat kimentették a biztos halálból és elszállították őket az Egyesült Államokba. Érkezésük után több szervezetnek továbbították őket, akik felkészítik az örökbe adásara a mentett állatokat. A dél-koreai húsfarmról Virginia, Pennsylvania, New Jersey, Maryland és New York fogadta a mentett állatokat.

A HSI már májusban is levezényelt egy nagyobb mentést, akkor 60 kutyát szállítottak az USA-ba. A szervezet célja, hogy ezeket a húspiacokat végre teljesen bezárják az egész ország területén. Ezért egy olyan párbeszédet kezdtek a tulajdonosokkal, kereskedőkkel, melynek célja, hogy más munkához, megélhetéshez segítség őket.

Két millió kutya évente

A szervezet készített egy tanulmányt is, mely részletesen taglalja az ázsiai országok kutyahús fogyasztási szokásait. Ebből az is kiderült, hogy Dél-Korea a legnagyobb kutyahús kereskedő ország, becslések szerint csak itt évente 2 millió kutyát szaporítanak kimondottan a több ezer húspiac számára. Ezek a kutyák borzasztó körülmények között élnek, szűk ketrecekben, orvosi ellátás és megfelelő élelem nélkül.  Többségük soha nem kerül ki a ketrecek fogságából, ahogy elérik a felnőtt kort brutálisan leölik őket, akasztással vagy áramütéssel.

Hatékony párbeszéd

A bezárási program és a párbeszéd viszont egyre jobban működik. A dél-koreai kutyafarmokat üzemeltető kereskedők számára megpróbálnak humánusabb és jövedelmezőbb alternatívát nyújtani a megélhetésre és amennyiben ez sikerül, egy megállapodást kötnek. A szaporító aláír egy 20 évre szóló szerződést, mely kimondja, hogy semmilyen állatot nem tenyészthet kereskedelmi céllal.

A húspiacon álló ketreceket lebontják és az ott élő kutyákat első körben beoltatják majd karanténba helyezik. Ezután azok a szerencsések, akik életben maradtak újabb ellenőrzésen vesznek részt, melynek során az orvosok megbizonyosodnak arról, hogy egészségesek a repülőúthoz és az Egyesült Államokba való beutaztatáshoz.

A  HSI ezzel a módszerrel már több mint 2000 kutyát mentett ki az országból.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Fotók/ Forrás: HSI.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...