Bozótvágó késsel próbálták megölni a kutyát – egy anyuka Puerto Rico-ból hozatta haza magához

Arizona – Sokan követik nyomon az Egyesült Államokból a Puerto Rico-i kóbor kutyák sorsát, ugyanis rengetegnek közülük semmi más esélye nincs a túlélésre. Így tett Carrie Petrullo is, aki korábban elveszítette szeretett kutyáját. Nem gondolta, hogy valaha túlteszi magát a fájdalmon, mégis, amint meglátta Carlos fotóit a honlapon, azonnal tudta, hogy ő lesz a családjuk új tagja. Carlos-ról annyit tudott, hogy egy korábbi sérülés van a nyakán, amit valószínűleg macsétával okoztak neki, mikor el akarták pusztítani.

 

Carrie három gyerek édesanyja, és megrögzött szerelmese a pit bulloknak. Rendszeresen önkénteskedik és szót emel a fajta kétes megítélése ellen. Sokan a környezetéből őrültnek hiszik, hogy „ilyen kutyákat” közel mer engedni gyermekeihez, de ahogy ő fogalmaz: számára büszkeség, hogy „ilyen kutyákkal” élhet együtt.

Az első kutyája, Bronx is mentett eb volt, gyorsan a család szerves részévé vált, így halála mindenkit nagyon megviselt. Carrie úgy gondolta, talán soha nem lesz új kutyája.

Ahogy sokan az Egyesült Államokban, úgy a hölgy is rendszeresen nyomon követte a Puerto Rico Dog Fund nevű szervezet munkáját, hiszen az országban hatalmas gondot jelent a nem megfelelő állattartás, a kutyák elhagyása, bántalmazása és a kóbor ebek problémája. Tavaly egy hatalmas hurrikán is végig pusztította a szigetet, ami után rengeteg eb maradt otthon nélkül.

Carrie az ő közösségi oldalukon látott egy fotót egy sérült pit bullról. Csak annyit lehetett tudni róla, hogy egy korábban szerzett komoly sérülés van a nyakán, amit valószínűleg bozótvágó késsel okoztak, bőre, szemei pedig teljesen be voltak gyulladva. – Semmi mást nem tudtam róla, csak azt, hogy most kezdődik majd az új élete – nyilatkozta a hölgy, aki nem késlekedett, hogy eljuttassa a kutyát magához.

Jelezte a szervezetnek, hogy amint képes lesz repülni, azonnal utaztassák haza hozzá az Egyesült Államokba. Igen merész lépésre szánta el magát, hiszen soha nem találkozott vele korábban személyesen.

Carlos ugyan már készen állt arra, hogy repülőre tegyék, de még mindig sokat kellett lábadoznia. – Nagyjából 50-szer voltunk állatorvosnál vele az elmúlt öt és fél hónap alatt, jelzálog kölcsönt is felvettem, hogy tudjak rajta segíteni – meséli az elhivatott anyuka. Carrie kislánya gyakran ül mellette és olvas neki, hogy a kutya jobban érezze magát. A család másik pit bullja, Harlem is azonnal a szívébe zárta a jövevényt.

Mondhatjuk, hogy az édesanya megérzése jó volt: szerelem volt első látásra, még vakon is. Mára Carlos gyógyultnak minősíthető. Élvezi új családja és otthona szeretetét és biztonságát, de valószínűleg soha nem felejti el egészen, amiken keresztülment – legyen az bármi.

 

Még több történet Puerto Rico-ból:

A légitársaság azonnal biztosított egy járatot, hogy kimentsenek 62 kutyás és cicát Puerto Rico-ból

Több ezren kedvenceik miatt nem tudnak elmenekülni a puerto rico-i hurrikán pusztításából

Létezik egy puerto rico-i tengerpart, ahova meghalni teszik ki a kutyákat

Egy kóbor kutya a rendőrkapitányságon találta meg új otthonát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: westernjournal

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...