Saját KB bal
Saját KB jobb

7 helytelen feltételezés kutyákról

A www.longmonthumane.org összegyűjtött néhány tévesen elterjedt feltételezést, amit minden gazdinak ismernie kell. Vegyük sorra a legnépszerűbbeket!

Időnként felüti a fejét egy-egy furcsának ható hír, ami még akkor is elgondolkodtatja az embert, ha logikátlan alapokra épül. Következzen 7 megdöntött állítás és egy kis magyarázat, hogy a jövőben ennyivel kevesebb igaztalan tényen kelljen rágódnunk!

1. Változatos étrendre van szükségük.

A kutyák számára fontos a rendszer, ezért minél több változást iktatunk az étrendjükbe, annál több gond merülhet fel. Mindemellett persze fontos, hogy mindig egyeztessünk az állatorvosunkkal, ha probléma merülne fel kutyánk emésztése vonatkozásában, vagy váltáson gondolkodunk az etetése kapcsán!

2. Idős kutyának nem lehet új trükköket tanítani.

Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy az öregebb kutyák esélytelenek az újdonságok elsajátításában. A valóságban azért kihívás a nevelésük, mert el kell felejtettnünk velük a régi berögződéseket. A türelem rózsát terem, kitartással szófogadó kutyát faraghatunk egy idősebb állatból is.

3. Elengedhetetlen, hogy étrendkiegészítőket is fogyasszanak.

Ha a napi táplálékuk megfelelő minőségű és tápértékű, csak akkor van szükség további vitaminokra, ha az állatorvos javasolja.

4. A rossz szájszag természetes.

Nem igaz! Sajnos a rossz lehelet általában fogászati vagy más egészségügyi problémák előjele. Nem szabad könnyelműen kezelni.

5. Nem gond, ha van rajtuk pár felesleges kiló.

A gondos gazdi nem eteti olyasmivel az állatait, ami túlsúlyt okozva negatív hatással van azok állapotára. Emellett a megfelelő mennyiségű mozgás biztosítása is nagyon fontos. A túletetett, édességekkel vagy gyorsételekkel kínált kutyáknál sok más mellett, szívbetegség, magas vérnyomás, és gerincproblémák alakulhatnak ki.

6. Az udvaron tartott ebek eleget mozognak.

Falkaállatokról lévén szó a kutyák, – hiába a nagy udvar – valószínűleg nem fognak egyedül futkorászni. A testmozgásuk így nagyban függ attól, mennyit foglalkozik velük a gazdájuk. Játékkal és sétáltatással teheted a legtöbbet ez egészsége érdekében.

7. A kasztrálás negatív hatással van a kutya személyiségére.

A boldog, nyitott, aktív kutyák nem fognak megváltozni a kasztrálás, ivartalanítás következményeként, a reaktív, nyugtalan ebek viszont legtöbbször nyugodtabbá válnak, és kevesebb eséllyel kergetik meg a postást.

Te ismersz olyan tévhitet, ami rendszeresen előkerül?

Forrás: www.longmonthumane.org
Kép: Pexels

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...