Saját KB bal
Saját KB jobb

Egyszerű, mégis csábító tréning falat – Recept

Gyakran okoz problémát, hogy mit is vigyünk a kutyasuliba vagy milyen falat lenne ideális az otthoni gyakorláshoz. A virsli egy idő után unalmassá válhat, vagy elveszítheti a varázsát. És egyébként is, nem árt egy kis változatosság.

A következő falat előnye, hogy igazán könnyű elkészíteni és akár egész apróra is darabolható. Az elkészült falat fagyasztható, így ha elnyeri a tetszésünket, akár nagyobb mennyiségben is elkészíthető. A receptben olyan csábítóan szagos összetevők vannak, mint a tonhal és a parmezán sajt, amiktől valószínűleg a legtöbb kutya szájában összefut a nyál… Tény, hogy a konyhában is terjedni fog az aroma… Mi mindent meg nem teszünk a kutyánkért?!

A csábító illatú falat elkészítéséhez az alábbi hozzávalókra van szükség:

Két kis konzerv tonhal vagy lazac (saját levében)

2 egész tojás

190 g liszt

30 g parmezán sajt

Megjegyzés: a mai világban sajnos nagyon felmentek az árak, ezek az összetevők pedig nem tartoznak az olcsó kategóriába. Érdemes azonban odafigyelni, és nem csak az ár alapján választani, hiszen a halnál például nem mindegy a halászati terület. A tojás esetében ha tehetjük, válasszunk házi vagy bio tojást.

Elkészítés:

Nem lesz nehéz dolgunk! A tonhalat nyomkodjuk szét egy villával, adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet és keverjük el. Jöhet a reszelt parmezán, amivel alaposan keverjük el.

Nem fogunk nyújtható tésztát kapni! A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsire és tegyük az előmelegített sütőbe 170 °C-ra. Addig süssük, amíg az alja kezd színt kapni. Ezután vegyük ki a sütőből és hűtsük szobahőmérsékletűre. Most jöhet a darabolás: éles késsel vágjuk a kívánt méretre a falatokat.

Azt az adagot is aprítsuk fel amelyik a fagyasztóba kerül. Így akár pár napra vagy egy tréningre megfelelő mennyiségű adagokban is tudjuk fagyasztani.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Sarah Walsh Dog Trainer – YouTube csatorna; Kép: Photo by Blue Bird: https://www.pexels.com/photo/cheerful-woman-training-sheltie-dog-in-gym-7210266/

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...