Saját KB bal
Saját KB jobb

Szabadon engedik a turisták által „használt” elefántokat Thaiföldön

Ellentmondásosan hangzik, de van pozitívuma is a koronavírus terjedésének. A koronavírus kitörése és terjedése „megkönnyebbülést” hozott az Észak-Thaiföldön élő – eddig a helyi turizmus által kizsákmányolt – elefántok számára.

elefánt

A koronavírus terjedése Thaiföld turizmusát is alapjaiban rengette meg,  és így a korábban turista látványosságként kihasznált elefántokat tömörítő telepek, vállalkozások életét is.

A külföldi turisták hirtelen visszaesése miatt több tucat elefántparkot kell bezárni Thaiföldön. Csak Chiang Mai-ban 93 tábor található.

Chiang Mai melletti Maesa elefánt-parkban 78 elefánton lehetett eddig „lovagolni”, szerencsétlen állatoknak szinte évek óta nem volt olyan napjuk, hogy ne kellett volna a hátukra szerelt, nehéz nyeregszerűséget és a turistákat elviselniük, úgyhogy már az is nagy megkönnyebbülést jelenthetett számukra, hogy nem kell viselniük ezeket a nyergeket, szerszámokat.

Az elefánt-park vezetősége bejelentette, hogy az állatok szabadon mozoghatnak a park területén, sőt a park vezetői most azt tervezik, hogy még ha majd vissza is térnek a turisták, akkor sem fogják majd munkára és turisták utaztatására kényszeríteni az elefántokat, a látogatók a természetes környezetükben élő állatokat kizárólag megfigyelhetik, nézegethetik.

elefánt
Forrás: Independent
Képek: pexels.com (illusztráció)
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...