Saját KB bal
Saját KB jobb
bűncselekmény

[FRISS] Törvénybe iktatták: az állatkínzás szövetségi bűncselekmény lett az Egyesült Államokban

A szövetségi bűncselekmény a legsúlyosabb jogi kategória az USA-ban.

Nem egészen egy hónapja adtunk hírt arról, hogy az Egyesült Államok képviselőháza egyhangúlag, teljes támogatottsággal elfogadta azt a törvényjavaslatot, mely az állatkínzást szövetségi bűncselekmény kategóriába sorolja. A „felony” a legsúlyosabb jogi kategória az államokban, ide tartozik a gyilkosság és a nemi erőszak is.

A törvényjavaslatot benyújtó Vern Buchnan képviselő mind a demokraták, mind a republikánusok támogatottságát megkapta, így az 100%-os támogatottsággal került szavazásra a Szenátus elé, így várható volt, hogy elfogadásra kerül. Nos, a szavazás megtörtént, a törvényjavaslatot elfogadták, Donald Trump pedig aláírásával törvénybe is iktatta.

Az új kategóriába sorolás azt jelenti, hogy akár 7 év börtönt is kaphat az, aki állatkínzást követ el, valamint kőrözése és üldözése az USA egész területére kiterjeszthető, tehát államhatárokon keresztül fogják üldözni az állatokat megkínzó bűnözőket.

Hazánkban az állatvédelmi törvény szigorítására benyújtott törvényjavaslatot nagyjából egy hónapja szavazta le az Igazságügyi Bizottság, így az a parlamenti szavazásig sem jutott el.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: independent.co.uk
Cover fotó: EPA
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...