Ez a hős kutya segített az Iszlám Állam vezetőjének megölésében

Ez a hős kutya segített az Iszlám Állam vezetőjének megölésében

Vasárnap jelentette be az Donald Trump elnök, hogy amerikai különleges alakulatok meggyilkolták az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Bakr al-Bagdadit. Az eddig megismert részletek szerint al-Bagdadi a rajtaütéskor egy föld alatti alagútba menekült, nyomában az amerikai kommandósokkal. A rajtaütésben azonban nemcsak katonák vettek részt, hanem egy hős kutyáról is írtak az amerikai lapok és portálok.

A 2 órán át tartó rajtaütés végén a sarokba szorított al-Bagdadi végül felrobbantotta a rajta lévő mellényt, a vele lévő gyerekeket is megölve. Az amerikai jelentés szerint az összecsapásban legalább 5 ellenséges harcos halt meg, 2 amerikai könnyebben megsérült, illetve amikor al-Bagdadi felrobbantotta magát, megsérült egy amerikai katonai kutya is.

Az amerikai elnök a Twitteren osztott meg képet, a kutyáról, aki elmondása szerint részt vett a terrorszervezet fejének megölésében.

A kutyáról csatolt kép alá ezt írta :

Van egy képünk arról a csodálatos kutyáról (a nevét nem hozták nyilvánosságra), amely remek munkát végzett az ISIS feje, Abu Bakr al-Baghdadi megtalálásában és megölésében.

Az amerikai elnök egyébként már a vasárnapi beszédében kitért az amerikai hadsereg kiképzett kutyájára, akkor csak annyit mondott, hogy egy hős kutya megsebesült. A The New York Times című lap azonnal érdeklődött a kutya iránt, de sem a Fehér Ház, sem pedig a Pentagon nem kívánt válaszolni az állatot érintő részletekre.

Forrás: Donald Trump Twitter

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...