Saját KB bal
Saját KB jobb
gettyimages

[FRISS] Angliában is betiltották a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

A törvényjavaslatot még május elején nyújtották be, pár hete elfogadta a parlament.

Újabb ország tette le voksát amellett, hogy a vadállatok cirkuszi szerepeltetésére semmilyen magyarázat és érv nem fogadható el, a vadállatokat bűn fogságban tartani és az ember szórakoztatására használni.

Az Egyesült Királyság környezetvédelmi minisztere Michael Gove május 1-jén nyújtott be egy törvényjavaslatot a vadállatok cirkuszi szerepeltetésének teljes körű tilalmáról. Pár héttel ezelőtt a parlament elé került a törvényjavaslat, melyet megszavaztak és törvénybe is iktattak.

A legtöbb utazó cirkusz az év kb. 48 hetében turnézik és kisebb nagyobb helyeken, rendezvényeken, fesztiválok és nyaralóhelyek közelében lépnek fel. Ez jellemző egy magyar cirkuszra is, ők a Balatonra települnek ki minden nyáron. Így eshet meg az, hogy a 7-es úton autózva egyszer csak egy elefántot pillantunk meg kikötve egy fához, mellette esetleg 4-5 tevét egy szűk karámban. Minden jóérzésű embernek látnia kell, tudnia kell, hogy ez nem normális így, hogy ezeknek az állatoknak nem itt és nem így lenne a helyük. 

A cirkuszosok legtöbbször azzal védekeznek, hogy ezeknek az állatoknak nagy része fogságban született és nekik ez a természetes állapot, a vadonban nem tudnának megélni, de azt valamiért nem szeretnék elismerni, hogy egy fogságban született elefántnak is lehet jobb élete annál, minthogy kikötik az út mellé, este pedig produkálnia kell magát a nagyérdemű előtt. 

Aki egy kicsit is ismeri az elefántokat, az tudja, hogy milyen rendkívül okos és szociális lények, milyen szoros kötelékben, nagy családokban élnek természetes élőhelyükön. Részletesebben ITT olvashatsz róluk.

Gratulálunk az Egyesült Királyságnak a bölcs döntéshez, bízunk benne, hogy hamarosan nálunk is foglalkozni fog valaki érdemben a témával.

Bohata Krisztina

Kutyabarát.hu

Forrás: onegreenplanet.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...