Saját KB bal
Saját KB jobb

Vigyázat! Életveszélyesek lehetnek az öntakarító sütők a háziállatokra

Egy összetört szívű kismadár tulajdonos hívta fel a világ figyelmét a legújabb technika árnyoldalára. Jana Keller a facebookon osztotta meg tapasztalatait az ún. öntisztítást végző sütőkről: működésük közben ugyanis mindegyik kismadara meghalt. Tragédiájával szeretne másokat figyelmeztetni, hogy mindenki nagyon vigyázzon háziállataira.

 

Többféle öntisztító sütő is létezik ma már a piacon, az egyik a falába épített katalizátorok segítségével tisztít – megváltoztatva a szennyeződés molekuláris szerkezetét, a másik magas hőmérsékleten egyszerűen leégeti a koszt a faláról. Fantasztikusan hangzana, ha nem kellene órákig dörzsölni a sütőt gumikesztyűben, de tudnunk kell, milyen árat kell fizetnünk mindezért.

Jana Keller tisztában volt vele, hogy az ilyen szerkezetek veszélyesek lehetnek a háziállatokra, ezért úgy gondolta, minden lehető óvintézkedést megtett, amit a használati útmutató megkövetelt. Kinyitotta az ablakokat, bekapcsolta a lakásban a ventillátorokat, a madarakat pedig átvitte a nappaliba, a köztes ajtókat becsukta.

Nem volt régóta bekapcsolva a sütő öntisztító funkciója, amikor észrevette, hogy valami nagy baj van. Ekkorra egyik kismadara már halott volt, pár percre rá a következő szervezete is feladta. Harmadik kiskedvence még úgy tűnt, hogy rendben van, őt gyorsan kivitte a kocsiba, de 20 perc múlva az ő halála is bekövetkezett.

Jana reméli, hogy tragédiája minél több emberhez eljut, és mások nem járnak így. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogyha ilyen távolságból ennyire gyorsan végeztek a madarakkal az öntisztítóból felszabaduló gázok, akkor a kisebb testű kutyák, cicák, sőt, még a gyerekek is súlyos veszélyben lehetnek.

Jana arra is szeretné ráirányítani a gyártók figyelmét, hogy ő mindent a leírásokak megfelelően csinált, mégis meghaltak szeretett madarai, így biztosan nem elég az ajánlott, lakáson belüli szeparálás.

 

 

Cikkajánló:

Az összetört szívű gazdik tragédiájukkal figyelmeztetik a világot

Rocko tragikus története figyelmezteti a gazdikat a nyakörv veszélyeire

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: petrescueriport
Fotó: facebook, wikimedia, pixabay

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...