Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutya sehol máshol nem hajlandó fürdeni, csak a mosogatóban

Franklin imádja, ha minél koszosabb és sárosabb. De amikor eljön a tisztálkodás ideje, a golden retriever már nem ilyen szertelen: a kádban való pacsálás, lubickolás nem az ő asztala. Ez azt jelentette, hogy amíg kicsi volt, gazdija, Anam Rahman az egész lakáson át üldözte, hogy végre meg tudja fürdetni, és végül egyetlen hely volt, ahol ezt végül sikerült kivitelezni: a mosogató. És Franklin szépen megszokta.

 

 

– Retrieverként a fürdés nem a legegyszerűbb az életünkben – meséli Anam. – Franklin imád a parkban játszani, ahol van egy mocsaras rész is – így különösen, ha esik egy kis eső, minden séta után kénytelen vagyok megfürdetni. –

Ez nagyjából úgy nézett ki, hogy a sáros kiskölyköt az egész lakáson keresztül kellett űzni, de a fürdőszobába nem ment be. A gazdi kezdett besokallni, így új megoldási javaslattal állt elő, ami mindkettőjük számára megnyugvást hozott: a konyhai mosogató.

– Az egész úgy kezdődött, hogy munkába kellett rohannom, így nem volt időm átkergetni az egész lakáson, csak mert nem volt hajlandó befáradni a fürdőbe. Akkor jutott eszembe a mosogató, ahol nem kellett az egész kutyát lefürdetnem, csak bizonyos részeit. Sokkal könnyebb volt, csak lemostam a mancsait és a hasát. –

Tökéletesen működött az okos módszer a kölyökkel, de aztán Franklin növekedni kezdett, a mosogató viszont ugyanakkora maradt. A működő rutint azért megőrizték: ha fürdés idő van, a kutya boldogan ugrik fel gazdája ölébe, ő pedig már emeli is be a mára igen csak aprócskának számító mosogatóba.

Amikor kiposztolta Franklin egyik fürdős fényképét, sokan hitték azt, hogy csak kamu vagy photoshop, a kutya szemmel láthatóan állati jól érzi magát odabent. Pedig náluk ez így megy: praktikus és kényelmes megoldást találtak a problémájukra.

 

Cikkajánló:

Az apuka örökre megoldotta a kutya körömvágási problémáit

Itt a legjobb módszer a stresszmentes kutyafürdetésre

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...