Rekord mennyiségű kutyaház közösségi összefogással

Megérkeztek a vidéki menhelyekre azok a kutyaházak, amelyeket több mint 200 önkéntes épített a Hangya Közösség és a Budapesti Fatelep szervezésében.  Munkatársak, családtagok, baráti társaságok álltak össze, hogy szabadidejükben gazdátlan állatoknak segíthessenek. Összesen 56 db kutyaház készült, melyek a legkevésbé támogatott régiók menhelyeire kerültek.

A Hangya Közösség környezetvédelmi szervezetként nagy hangsúlyt fektet az újrahasznosításra. Hulladék szőnyegekkel bélelték a házakat, maradék festékeket használtak a tartósság megőrzése érdekében. A házikókat feleslegessé vált molinókkal fedték. A Budapesti Fatelep több százezer forinttal támogatta a rendezvényt, biztosította a szakmai segítséget, a barkácsnap helyszínét és magát a faanyagot.

Ahány önkéntes, annyiféle kutyaház született: formában és színekben is elengedték a fantáziájukat! A kutyaházépítők között volt Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Koroknyai Virág, a tavalyi Miss World Hungary győztese is. A kutyaházak a mátészalkai és kisvárdai menhelyre kerültek azokkal a tartós élelmiszerekkel és használati eszközökkel együtt, amelyek a hétvége alatt összegyűltek a fatelepen az adományozók jóvoltából. Szállítás költségeit partnerszervezetek, önkéntesek vállalták.

A vidéki menhelyeken a megnövekedett létszám miatt sajnos gyakran előfordul, hogy a kutyák minden védelem, fedél nélkül várják a hideget. A fagyos hónapokban számukra életmentő az adomány kutyaház.

Képek a programról

Képek a kutyaházakról a kisvárdai menhelyen

A kétnapos programot segítették: Bau-Systeme 92 Kft., Tímár Szerszám, Diego, Hőstop-Plastika, Carglass Magyarország, Platinum Magyarország


Hangya Közösség Alapítvány: 2010 óta egyedülálló a vidéki menhelyeket támogatja tárgyai adományokkal, jogi és szakmai segítséggel. A több mint 170 állatvédelmi szervezettel tartja a kapcsolatot. Évente több alkalommal tartanak barkácsnapot, menhelysegítő napokat és adománygyűjtő napokat. Etikus adománygyűjtő szervezetként kiemelten figyelnek rá, hogy átlátható és követhető legyen a munkájuk. www.hangyakozosseg.hu –  www.facebook.hu/HangyaKozosseg


 

 

 

(Kutyabarát.hu)

 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...