Saját KB bal
Saját KB jobb

Itt a legjobb módszer a stresszmentes kutyafürdetésre

Nincs pénzed kutyazuhanyt építeni a lakásban, de a fürdetés minden alkalommal egy rémálom? Itt az olcsóbb verzió! Bár kissé kevésbé higiénikus, de ha valakinek mindennapos küzdelmet jelent kutyáját megfürdetni, és nem szeretné kutyakozmetikushoz hordani, annak ez remek megoldást jelenthet, mellesleg a kiskedvenc sem lesz olyan stresszes.

A szükség nagy úr – a gazdik hihetetlenül kreatívak tudnak lenni, ha rá vannak kényszerítve. És a fürdés az egyik ilyen tevékenység, ami valamiért rengeteg embernek jelent gondot. A kutyák nagy része nem szereti a kádban fürdést, még akkor sem, ha egyébként él-hal egy kis úszásért.

A bújócska, a test-test elleni küzdelem, a körmök karistolása a kádban, a szétrepülő kosz a csempén – sokaknak csakis ezt jelenti az otthon fürdetés. Már gyönyörű kutyazuhanyokat lehet terveztetni a lakásokba, házakba, ez azonban nem mindenki számára adatik meg. Az utcán lévő mobil zuhanyzókat is lehet találni, akár már itthon is több helyen, de az is pénzbe kerül, ráadásul télen nem opció.

A sokszor hozzá nem értő kozmetikusoktól is félnek, ráadásul költséges miden alkalommal mással mosatni a mindennapos piszkot kedvencünkről. Így marad a saját kád, de hogyan?

Egy gazdi osztotta meg ötletét a nagy közönséggel, és azóta egyre többen csatlakoznak a remek megoldáshoz. A tisztaságmániás gazdik – ha léteznek ilyenek, most csukják be a szemüket. A gazdi natúr mogyoróvajat kent a kád falára, és láss csodát: minden kutya vigyázzba vágta magát a kádban.

Természetesen nem mindegy, milyet választunk, hiszen van olyan mogyoróvaj, ami xillitet tartalmaz, ami mérgező kedvenceink számára, de ha megnézzük, hogy a natúr változat nem tartalmaz-e bármi káros anyagot, akkor valószínűleg rátaláltunk a fürdetés szent gráljára.

Az ötlet azért sem utolsó, mert nem csak a mi dolgunkat könnyíti meg, de a kutyánk által megélt stresszt is kitűnően csökkenti, amit a fürdetés okoz. Később, ha elég gyakran alkalmaztuk már, a mogyoróvaj által kiváltott pozitív élmény egyszerűen összekapcsolódik a fürdéssel. És az eredmény? Boldog kutyák, boldog gazdik!

MOJO & LUNA (@mojothefrenchiestudmuffin) által megosztott bejegyzés,

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...