Saját KB bal
Saját KB jobb

7 évet várt a kutya a menhelyen – megfiatalodott új családjában

Külföldön extrém időnek számít, ha években kell számolniuk egy-egy kutya bentlétét a menhelyen. Pirate azonban még ezen is túltesz, mivel több mint a fél életét kennelben töltötte. Azt hitték a menhely dolgozói, hogy senkinek nem fog kelleni, hiszen soha nem érdeklődött róla senki. Aztán mégis jött egy házaspár, és őt akarták. Pirate teljesen megfiatalodott új otthonától és új családjával.

A legtöbben tudják, hogy ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre nehezebb új családhoz kerülnie egy idősödő kutyának a menhelyről. Így volt ezzel a hawaii SPCA egyik menhelye is, ahol Pirate több mint fél életét töltötte. Soha senki nem érdeklődött az örökbe fogadásáról, pedig nagyon édes kutya. Gyakorlatilag keresztülnézett rajta mindenki, pedig a látogatók közül sokan sajnálkoztak a korosodó eben.

Természetesen a menhely dolgozói mindent megtettek, hogy kényelmesen tölthesse idős éveit, de a legjobb lett volna neki egy család. Ekkor – talán az utolsó pillanatban – jött a képbe Jennifer Hoyt és férje, akik mindketten a hadseregben szolgáltak, áthelyezéssel költöztek Hawaii-ra. Jennifer tudta, hogy szeretne önkéntes munkát vállalni valamelyik menhelyen, de a férjével egyetértettek, hogy még egy kicsit várnak, míg maguk is örökbe fogadnak egy saját kutyát.

Pontosan ezért érte sokkhatásként a menhely dolgozóit, mikor Jennifer Pirate-ról érdeklődött. Visszakérdeztek a telefonban, hogy „a mi Pirate-ünkről?” – Olyan szomorúan nézett, azt mondták nekem, olyan, mintha belefáradt volna az életbe. Összetörte a szívem. – mesélte Jennifer.

Különleges személy az, aki egy idős kutyát fogad örökbe, Jenniferék pedig pláne különlegesek voltak, hiszen még végleges otthonuk sem volt Hawaii-n. Így a lány minden nap meglátogatta Pirate-t, amíg az örökbe fogadást véglegesíthették egy saját házzal. A 11 és fél éves kutya végre megkapta, amire vágyott, és a változás, amin keresztül ment, egyszerűen döbbenetes.

Pirate egyszerűen szakított a belefásult élettel: eltelt szeretettel, és megsokszorozódott energiája is. A kora ellenére úgy szökell gazdáival, mint egy boldog kölyökkutya.Nem érdekel bennünket, hogy három évünk vagy három napunk lesz együtt. A lehető legjobb életet fogjuk adni neki, amije csak lehet! – foglalta össze érzéseit Jennifer.

 

Cikkajánló:

Minden nap az iskola előtt várt a kutya, míg végre a kiszemelt tanár segített rajta

Cooper lett Anglia első staffordshire bullterrier rendőrkutyája

A kilakoltatott bérlők a szeméttel együtt két kutyájukat is kitették

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: godupdates
Fotók: Facebook/Jennifer Hoyt, Pirate instagram
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...