A kilakoltatott bérlők a szeméttel együtt két kutyájukat is kitették

Számos cikkben igyekszünk foglalkozni azokkal az élethelyzetekkel, amikor valaki valóban nem talál más kiutat és kénytelen lemondani szeretett kedvencéről. Kell is vele foglalkozni, hiszen még mindig nem egyértelmű: még a kilátástalan helyzetekben is meg lehet oldani emberséggel a kutyák elhelyezését. Ez a család azonban láthatólag nem sokat töprengett, mi legyen állataik sorsa.

 

Kalifornia, Egyesült Államok – Néha sokan úgy érezhetjük, mintha kutyát tartani mégis kötelező lenne, hiszen olyan emberek mellett is élnek állatok, akiknek plüsst sem szabadna a kezébe adni.

Allen Boarthfield, a Dream Fetchers: Project Rescue önkéntese pár napja kellemetlen telefonhívásra ébredt. Azért keresték, hogy bejelentsék: Barstow városában egy hatalmas szeméthegy mellett két kutyát hagytak bezárva egy ketrecbe. – Reggel 8-kor futott be a hívás. Kaptam egy kis útbaigazítást, de azt mondták, nem fogom eltéveszteni a helyet, ahol vannak – nyilatkozta a hölgy.

Mint később kiderült, a házban élő bérlőket kilakoltatták, ők pedig kiselejtezték, amit nem akartak magukkal vinni. Kitették, ami nem kell, hogy a másnapi szemétszállító elvigye, valószínűleg a két eb sem véletlenül maradt ott a halom közepén.  

Allen a helyszínre hajtott, ahol azonnal kiszúrta a rettegő állatokat, akiket később Treasure-re és Catch-re kereszteltek. Ráadásul a viharos reggel sem segített rá a már így is sokkos kutyák állapotára. Treasure (elől) viszonylag hamar összebarátkozott az önkéntessel, azonban Catch (hátul) annyira féltette társát, hogy a harapástól sem riadt vissza.

Az elhanyagolt ebeket beszállították a Camino Pet állatkórházba, ahol a dolgozók azonnal megvizsgálták őket. Lelkük sem volt épp hiánytalan állapotban. Sajnos tetézte a bajt, hogy Catch fertőző kennelköhögéstől szenvedett, így a gyógyulás érdekében el kellett választani őket. 

Pár nappal később Treasure volt olyan jó kondícióban, hogy meg tudták fürdeni és ivartalanították, ő bizonyult barátságosabbnak is. Catch-nek több időre van szüksége, de természetesen ő is megkapja mindazt, amire a testi és lelki gyógyuláshoz szüksége van.

 

A témához kapcsolódnak:

Mit tegyünk, ha valóban muszáj lemondanunk kedvencünkről

7 dolog, amit egy jó menhely tesz a kutyákért

Miért mondanak le annyi kutyáról?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...