Bezárják Dél-Korea legnagyobb kutyavágóhídját

Bár kutyaszerető emberként mind azt szeretnénk, hogy azonnal szűnjön meg az a rémálom, amit a tömeges kutyahús fogyasztás jelent a világon, azonban a kis lépéseket is értékelnünk kell. És akármilyen lassú is az előre haladás, mégis nagyszerű hír mára: Dél-Korea legnagyobb kutyavágóhídjára került a sor, hogy végre felszámolják, ezzel példát mutatva a többi előtt.

 

A távolkeleti országok egy részében még mindig tömegesen fogyasztják a kutyahúst, hatalmas ipar és még nagyobb feketegazdaság épül köré. Már több ország engedett a nemzetközi nyomásnak, és igyekszik száműzni piacairól. Az ínyencség nagyon régóta természetes része a dél-korai konyhának, egyesek úgy számolják, hogy évente csaknem egymillió kutya esik áldozatul a húsipar oltárán. De az is igaz, hogy az utóbbi években a fogyasztásuk drasztikusan visszaesett.

Most nagyot lépett előre az ország: megkezdték az egyik legnagyobb, a Tepjöng-tong komplexum teljes elbontását. A Szöngnam városában lévő komplexumban legalább hat kutyavágóhíd található, amely a kutyahús piacok első számú beszerző helye volt. A vágóhíd helyére közparkot terveznek. 

A ma.hu információi szerint a kutyavágóhíd állítólag évtizedeken keresztül szabályos engedélyek nélkül működött, és egy szöuli bíróság a közelmúltban hosszas per után úgy döntött, hogy az önkormányzat bezárhatja a vállalkozást.

Egy tavalyi felmérés szerint a dél-koreaiak 70 százaléka nem eszik kutyahúst, és 40 százalékuk gondolja, hogy a gyakorlatot be kell szüntetni. – Ez egy történelmi pillanat. Megnyitja az utat több kutyavágóhíd bezárása előtt az országban – írta blogjában a KARA állatvédő csoport. 

Idén júniusban már elkönyvelhetett az ország egy mérföldkövet az ügyben: akkor a bíróság mondta ki, hogy illegális a húsukért leölni a kutyákat, a demokrata párt pedig benyújtott egy törvényjavaslatot is, amelyben teljesen betiltanák a kutyák húsukért való leölését. Szabályoznák a fogyasztható állatállomány összetételét, amely a kutyákat egyáltalán nem tartalmazná.  

 

Kapcsolódó cikkeink:

Vietnám fővárosának vezetése sürgeti a lakosságot, hogy ne fogyasszon többé kutyahúst

Az indonéz kormány támogatja a kutyahús kereskedelem teljes betiltását

Mérföldkő Dél-Koreában: az egyik bíróság kimondta, hogy illegális a húsukért leölni a kutyákat

A világ felhördül a kutyahús fogyasztás ellen – de vajon szalonnát, kisborjút, lovat ettek ma már?

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: ma.hu
Fotó: flickr, pxhere

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...