Az indonéz kormány támogatja a kutyahús kereskedelem teljes betiltását

A Jakartában lezajlott nemzetközi állatjólétről szóló egyeztető találkozót követően az indonéz kormány ígéretett tett egy törvényjavaslat kidolgozására és támogatására, amely az ország teljes területén betiltaná a kutya- és macskahús kereskedelmet. Hongkong, a Fülöp-szigetek, Tajvan, Thaiföld és Szingapúr után Indonézia is beáll a sorba, hogy a teljes betiltást támogassa az ázsiai régióban.

 

A döntés megszületése előtt az indonéz mezőgazdasági miniszter tárgyalásokat folytatott a Kutyahús mentes Indonézia (Dog Meat-Free Indonesia, DMFI) nevű koalíció képviselőivel, amely olyan nemzetközi szervezeteket foglal magába, mint a Humane Society, a Change for Animals Foundation, a Four Paws, a Jakarta Animal Aid Network, és az Animal Friends.

Az elmúlt évben a koalíció megrendíthetetlen kampányt folytatott, hogy tegyenek végre pontot a kutya- és macskahús feldolgozóipar végére. A kormányzati tisztviselők egyetértettek állításukkal, hogy ezen állatok húsának kereskedelme káros hatással van a közegészségre, sérti az állatok jólétét, és károsítja az ország magáról kialakítani kívánt turisztikai képét, ha a külföldiek ezt a barbár szokást látják.

A bejelentés nagyrészben fókuszál a veszettség elterjedésével kapcsolatos kockázatokra is, az emberre is veszélyes veszettség ugyanis a 33 indonéz tartományból 24-ben még mindig jelen van.

A DMFI koalíció rámutatott egy másik aggodalomra adó szempontra is, amely szerint a bűnözés hatalmas kiterjedésben kapcsolódik a macska- és kutyahús kereskedelemhez. A kereskedők ritkán tartanak saját állatokat, mivel ez megfizethetetlenül drága lenne. Ehelyett gyakran begyűjtik a kóbor kutyákat, vagy ellopják a kedvtelésből tartott állatokat, és azonnali vágásra viszik őket. A kereskedelem betiltása nagyban csökkentené ezeket a bűncselekményeket is.

A macska- és kutyahús-kereskedelem betiltása kapcsán Indonézia Hongkonghoz, a Fülöp-szigetekhez, Tajvanhoz, Thaiföldhöz és Szingapúrhoz csatlakozott, ezek azok az ázsiai országok, amelyek már nem engedik meg a gyakorlatot saját régióikban. A DMFI koalíció azt reméli, hogy a többi olyan ország, ahol még mindig törvényes a kutya- és macskahús kereskedelem, mint például Kína, Dél-Korea, India és Vietnam, szintén követni fogja a példát, és hamarosan betiltják a tevékenységet. Mindez csak a közegészségügy javát szolgálja, csökkenti a bűnözést, biztosítja az állatok jólétét és javítja az országokról kialakítható közvéleményt a világ minden táján, ami elősegíti az idegenforgalmat.

Az új indonéz álláspont szerint az ártatlan macskák és kutyák biztosan nem érdemlik meg a családjuktól való elszakításukat egy elavult és egészségtelen hagyomány miatt.

 

Még több cikk a témában a világ minden tájáról:

Priscilla Presley és Kim Basinger halott kutyákkal demonstrált a kutyahús fogyasztás ellen

Mérföldkő Dél-Koreában: az egyik bíróság kimondta, hogy illegális a húsukért leölni a kutyákat

A világ felhördül a kutyahús fogyasztás ellen – de vajon szalonnát, kisborjút, lovat ettek ma már?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás:dogtime

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...