Saját KB bal
Saját KB jobb

Vietnám fővárosának vezetése sürgeti a lakosságot, hogy ne fogyasszon többé kutyahúst

Már Hanoi városának elöljárói is felismerték a sok negatív hatást, ami a kutyahús fogyasztással együtt jár, ezért igyekeznek minden lehetséges fórumon szólni a lakossághoz, és meggyőzni őket is. Hogy ne mindig a bevett szokás ellen beszéljenek, most azzal érvelnek, hogy nagyon rossz hatással van az ország megítélésére, ráadásul felütötte a fejét a veszettség is.

 

Egyelőre csak Hanoi városának lakosaira terjed ki a kommunikáció, amit a városvezetés elindított, de remélik, hogy hamarosan országszerte is hasonló kampányok indulnak majd. Egyre több Távol-keleti ország ismeri fel, hogy a kutyahús fogyasztás hatalmas veszteséget okoz az idegenforgalmában, megítélésében és rengeteg betegség kötődik a nem megfelelően tartott állatok húsához.

Sok vietnámi még mindig hiszi, hogy a kutyahúsból készült finomságok növelik az állóképességet. Nguyen Van Suu, Hanoi alpolgármester kedden tett ki egy közleményt a város honlapjára, amelyben azt magyarázza, hogy a kutyák leölése zavarja és elijeszti a külföldieket, valamint negatív benyomást kelt az amúgy civilizált és modern fővárosról.

Suu arra is utasította az önkormányzatokat, hogy mindannyian hívják fel a figyelmet a veszettség kockázatára, amelyre nem figyelnek azok, akik a kutya- és macskahúst feldolgozzák. Az alpolgármester közleménye egy nemzeti program része, amely céljául tűzte ki többek között azt is, hogy 2021-re megszünteti a veszettség problémáját.

A hivatalos adatok szerint Hanoi városában mintegy 493,000 kutya és macska él, ezek 10%-át nevelik később eladási célra.

Máshol is elindult már a változás – természetesen erős nemzetközi nyomás hatására: Hongkong, a Fülöp-szigetek, Tajvan, Thaiföld és Szingapúr már a teljes betiltást támogatja az ázsiai régióban. A Jakartában nemrég lezajlott nemzetközi állatjólétről szóló egyeztető találkozót követően az indonéz kormány is ígéretett tett egy törvényjavaslat kidolgozására és támogatására, amely az ország teljes területén betiltaná a kutya- és macskahús kereskedelmet.

 

Még több hír a témában:

Mérföldkő Dél-Koreában: az egyik bíróság kimondta, hogy illegális a húsukért leölni a kutyákat

Taiwanon mostantól tilos a kutyahús fogyasztása

Az indonéz kormány támogatja a kutyahús kereskedelem teljes betiltását

A világ felhördül a kutyahús fogyasztás ellen – de vajon szalonnát, kisborjút, lovat ettek ma már?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: washingtonpost
Fotó: Na Son Nguyen, File/Associated Press

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...