Újabb Fülöp, most Békésen – mi történik itt?

Ahogy reggel beszámoltunk a kanadai eset fejleményeiről, máris szembejött a hír – de ezúttal újra itthon. Most Békésen találtak egy elszorított nyakú kutyát. Szerencsére itt a kutya maga keresett segítséget, így valószínűleg az ő élete már nem forog veszélyben.

 

Békésen az utcáról futott be az egyik kerítés nélküli házba egy egészen fiatal kutya. A ház tulajdonosa ki akarta zavarni, de észrevette, hogy valami furcsa az állaton. A feje teljesen meg volt dagadva. Az Esély Állatvédő Egyesület egyik segítője tudomást szerzett az esetről, és riasztotta az egyesület tagjait.

Ahogy az egyik állatvédő a helyszínre érkezett, azonnal felismerte az ismerős látványt, hiszen korábban Fülöp kinézete mindenki retinájába beleégett.

A mindössze pár hónapos kutya nyakára egy sálat kötöttek, és ahogy nőtt, úgy elszorította nyakát, hogy már alig kapott levegőt. Valószínűleg sem enni, sem inni nem tudott már egy ideje. Szuszogva vette a levegőt, ha továbbra sem került volna le a nyakáról a sál, biztosan hamarosan megfullad.

Az egyesület munkatársa azonnal elszállította az állatot, a sálat eltávolították a nyakáról, ami elől már a húsába vágott. Kocsor Edit, az egyesület munkatársa telefonon azt a tájékoztatást adta oldalunknak, hogy a kutya maximum 5 hónapos kor körül lehet. – Jelenleg felügyelet alatt áll, nyaki sebét kezeljük, műtéti beavatkozásra, úgy néz ki, nem lesz szükség. A fején lévő duzzanat szépen kezd apadni, így valószínűleg a közvetlen életveszély elhárult. Szerencse, hogy a segítőnk tudomást szerzett róla, és időben hívott minket. –

A tulajdonosát természetesen keresik, de sok reményt nem fűznek az eredményhez, hiszen az állat az utcán kóborolt, mikrochip nincs benne. Ha a kutyus jobban lesz, megkezdődhet az oltási programja, utána pedig gazdikereső lesz. Szerencsére fiatal kora és erős szervezete biztosan segíteni fogja gyors gyógyulását.

 

Kanadában és Indiában is ugyanilyen eset fordult elő:

Újabb „Fülöp” a világban – ő sem élte túl

Fülöp kutya hasonmása túlélte ugyanazt a szenvedést Indiában, amit Fülöp nem tudott

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...