Saját KB bal
Saját KB jobb

Visszavitték a kutyát a menhelyre, mert túl kedves volt

Ez legyen egy kutya legnagyobb bűne – pláne olyan kinézettel, mint amilyen Helena! Egy férfi pontosan zordnak tűnő marcona külseje miatt vitte el az atlantai menhelyről a kutyát, de hamarosan visszavitte, mert nem váltotta be a hozzá fűzött vérmes reményeket.

 

Karen Hirsch, a Lifeline Animal Project szóvivője megerősítette, hogy ilyen is előfordul: az elégedetlen gazda nem azt kapta, amit várt. A „csomagolás” ilyen esetben igencsak megtévesztő lehet. Helena ugyanis tökéletesen kielégíti a média által tökéletesen megalkotott „harcikutya” kategóriját. 

Szélesre húzott ajkai, kivillanó fogai, zömök, izmos teste – a menhelyen érdeklődő férfit is ezek tévesztették meg. De mint utóbb kiderült, az úr őrző-védő kutyát akart, ahhoz azonban nem elég néhány izomköteg.

Helena tavaly nyáron került a menhelyre, miután addig kóbor kutyaként élt. De szuper természete nem tudta megtörni. A férfi októberben fogadta örökbe, a menhely dolgozói nem igazán értették, miért lepődött meg hónapokkal később, hogy a 4 év körüli kutya nem alkalmas semmilyen őrző-védő feladatra. Helena jellemére ugyanis sokkal inkább jellemző az a fajta kényeztetős hozzávaló, mint a vérmes házőrző effektus.

A menhely dolgozói egy mályvacukorhoz hasonlították Helena-t, így tanulva a rossz örökbe fogadásból, inkább a hölgyeknek fogják ajánlani – nem mintha a férfi gazdik nem értékelnék olykor a mályvacukorságos kutyákat.

– Az is mutatja, hogy Helena mennyire kedves és könnyen alkalmazkodó természet, hogy míg előző gazdája azt intézte, hogy visszaadja a menhelynek, addig ő csak ült az egyik önkéntes ölében, csóválta a farkát és ha abbahagyták a simogatását, akkor azonnal jelezte, hogy akarja, hogy folytassák – nyilatkozta Karen, a menhely szóvivője. Nem véletlenül kapta azóta a „tépőzár-kutya” becenevet. – Ez történik, amikor emberek egy kutyát a kinézete alapján ítélnek meg. Helena egyfolytában a világod közepén szeretne lenni. Olyan otthont kell keresnünk neki, ahol elhalmozzák szeretettel, és ahol megtalálja a tépőzárja másik felét. –
 

Ezek is érdekelhetnek:

Eltanácsolták a rendőrségtől, mert túl kedves

Kutyasimogatás félelmek és előítéletek ellen

Mindeközben: Ausztrália újra napirendre tűzi bizonyos fajták veszélyessé minősítését

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: today

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...