Saját KB bal
Saját KB jobb

„Nem tűrjük az állatkínzást” – 12 évet kapott a texas-i kutyagyilkos

A Collin megyei bíró szava hangosan szólt egy olyan áldozatért, akinek nem volt saját ereje, hogy védekezzen. Bűncselekményért cserébe példamutató ítélet: 12 év börtönbüntetést kapott egy férfi, akit egy fiatal kutya meggyilkolásával és a próbaidő megsértésével vádoltak.

 

A 27 éves Andrew Callaway hatalmas felháborodást keltett az emberekben, amikor tavaly májusban letartóztatták, mert egy boxer kölyköt bántalmazott: rátaposott és a földhöz vágta.

A kiskutya olyan súlyos sérüléseket szerzett, több csontja eltört, hogy pár nap küzdelem után az orvosok úgy döntöttek, nincs értelme tovább szenvedni hagyni, így megszabadítva őt a fájdalmaktól elaltatták.

Bár az ítéletben nem mcsak az állatkínzásért kapta a vádlott a 12 évet, hiszen régebbről már voltak felfüggesztett ügyei, de Greg Willis ügyész úgy gondolja, az ítélet egyértelműen azt üzeni, hogy az állatkínzás nem tolerálható, nem lehet rá kifogást találni, és mindenhol így kellene megítélni, hiszen az ilyen kimenetelek egyértelművé teszik, hogy mi vár az állatkínzókra.

A vádlott azt vallotta, hogy egy hirtelen dühroham alkalmával támadta meg a kiskutyát, azóta pedig megbánta tettét. 

– Számos olyan tanulmány létezik, amely korábban kimutatta, hogy az állatokkal való visszaélés ahhoz vezethet, hogy az elkövető az emberek között is bántalmazó lesz – mondja Willis. – Biztosítanunk kell, hogy bizonyíték-alapú ügyészségünk legyen. Néha sajnos a dolgok úgy történnek meg, hogy nincs bizonyítékunk. Ebben az esetben szerencsére volt és segített jó ítéletet hozni. –

 

Itthon még nem tartunk itt:

1081 állatkínzási eljárásból mindössze 189 esetben történt vádemelés 2017-ben

Rekord nagyságú, 90 éves börtönbüntetéssel néz szembe az állatkínzó, aki 30 kutya haláláért felel

Igazság Caitlynnek – kínzója 15 évet fog börtönben tölteni

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dfw.cbslocal

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...