Saját KB bal
Saját KB jobb

Rekord nagyságú, 90 éves börtönbüntetéssel néz szembe az állatkínzó, aki 30 kutya haláláért felel

Manila, Fülöp-szigetek – a férfi 30 kutyát szállított egy furgonban a hőségben, mikor a marikinai kutya kiállításra tartott. Az összes állat elpusztult kiszáradás vagy szívroham következtében. A szenátor szerint 30 bűntény történt, eszerint is kell felszorozni a büntetést. 

A 90 éves börtönbüntetés mellett összesen 7,5 millió dollár (több mint 2 milliárd forint) pénzbüntetés vár a férfira, aki súlyosan megsértette az állatjóléti törvényt. A törvény állatkínzásért alapvetően 6 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetést ír elő valamint 250,000 dollárnyi pénzbírságot, a jelen elkövető esetében ezek szorzódnak az áldozatok számával.

„Ha 30 állat halt meg, akkor az 30 bűntény, a lehető legmagasabb büntetéssel és pénzbírsággal” – nyilatkozta Francis „Kiko” Pangilinan szenátor.

A Fülöp-szigeteki Kennel Klub visszaigazolta, hogy a tulajdonos az ő tagjuk, de azonnali hatállyal felfüggesztik tagságát, amíg a nyomozás le nem zárul – utána pedig végképp kizárásra kerül, ha bűnössége igazolást nyer.

A szenátor, aki a történtekről tudomást szerezve tajtékzott a dühtől, ígéri: ha bűnösnek nyilvánítják, nem fogja megúszni felfüggesztett börtönbüntetéssel.

 

Valahol elindult valami, itthon még mindig egy helyben toporog a törvénykezés:

Anglia, Skócia és Wales 5 évre emeli az állatkínzásért kiszabható börtönbüntetést

Igazság Caitlynnek – kínzója 15 évet fog börtönben tölteni

4 hónap fogház – ennyit kaptak Fülöp megkínzói

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: news.abc-cbn
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...