Saját KB bal
Saját KB jobb

Teljeskörű, mindenki számára elérhető útmutató született a felelős kutyatartáshoz

Fontos, hogy a társadalom tisztában legyen vele, mi is a felelős állattartás. A „Kutyakötelesség” ehhez ad útmutatót, ráadásul azoknak a szerveknek is segít, akiknek munkáját rendszeresen érintik „állatos” ügyek, így képzési rendszerükbe is beépíthetik a megszerzett tudást. 

A 21. századra megváltoztak az állattartási szokások, számos háztartásban társként éli mindennapjait.A „Kutyakötelesség – Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz” című kiadványt a Vigyél Haza alapítvány kezdeményezésére a NÉBIH szakemberei, a Fővárosi Jegyzők Egyesülete, jogászok, ügyvédek, állatorvos-igazságügyi szakértő, valamint önkéntes munkatársaink közösen készítették el.

A kötet felvilágosítást nyújt többek között a kötelező oltásokról, a mikrochippel történő jelölésről, a sétáltatás szabályairól vagy a tartós kikötve tartás tilalmáról, de megtudhatjuk azt is, hogy mit tesz a gondoskodó gazdi a tűzijáték vagy más, az állatban félelmet keltő környezeti esemény előfordulásakor.

A kiadvány szakmai felülvizsgálatát a szolgálati kutyákat alkalmazó rendvédelmi szervek legnagyobb kutyakiképző intézménye, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központja végezte el. A központ a jövőben több tekintetben is támogatni kívánja a kiadvány terjesztését, hiszen egyfelől részt vállal annak rendőri szervekhez történő eljuttatásában, másfelől tartalmát beépíti a saját képzési programjaiba is.

Jó hír, hogy a kiadvány mindenki számára elérhető ezen a linken.

 

Ezeket is ajánljuk:

Mi az Év Kutyabarát Helye pályázattal segítjük a felelős állattartókat

Így ismerd fel a szaporítót

A háziasításhoz ház is jár

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...