Az idős, beteg utcai kutyának három hónapot jósoltak – így él egy éve új családjánál

A 13 éves kóbor kutya valószínűleg egyedül töltötte az életét. Számos súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, három hónapot, maximum fél évet jósoltak neki. De egy házaspár elment a menhelyre, és eldöntötték: Kayla mostantól hozzájuk fog tartozni. Azóta egy egész hosszú, boldog év eltelt. 

Kayla-t állatmentők találták Brooklyn utcáin. Szerencséje az volt, hogy az egyik olyan new york-i állatmenhely, az Animal Heaven dolgozói szedték össze az utcáról, ahol nem vár altatás még az idős állatokra sem. Sajnos azonban a helyzet nem volt rózsás: rákot, bakteriális fertőzést és vesegyulladást is diagnosztizáltak nála. Mindössze három hónapot jósoltak neki.

Jillian Conigliaro és férje éppen akkoriban vesztette el szeretett kutyájukat, Cloe Anne-t, aki 15 évesen rákban hunyt el. Amikor a szervezet ideiglenes befogadóiként tudomást szereztek Kayla érkezéséről, azonnal feliratkoztak mellé segítőnek. Amikor később személyesen bementek megismerni őt a menhelyre, a férje és ő csak ennyit mondott: „Úristen, ez a mi kutyánk!”

Tavaly novemberben Kayla csatlakozott a Conigliaro családhoz, mint ideiglenesen befogadott kutya – természetesen örökre. Abban a pillanatban szerzett egy „anyut” és egy „aput”, 5 ember”testvért”, hat kutyatestvért, egy macskatesót és pár, időnként cserélődő ideiglenes barátot.

„Valószínűleg Kayla élete nagy részét egyedül, az utcán töltötte” – mondja Jillian. – „Nem hiszem, hogy valaha volt része abban, hogy egy kényelmes otthonban éljen. Nem tudta, mi az az ágy. Ma már nagyon szeret a saját helyén pihenni, követni minket a lakásban és imád kint állni az esőben.”

Bár Kayla szeret az esőben állni, új családjától kapott egy hozzáillő esőkabátot, hogy érzékeny bőrét óvják. Amikor a család része lett, új gazdái úgy gondolták, összeállítanak neki egy bakancs listát azokról a dolgokról, amit minden kutyának meg kellene tapasztalnia egyszer az életben. Még egy kutyabarát vidámparkba is elvitték, ahol Kayla minden iránt hatalmas érdeklődést mutatott.

Evett hotdogot és rendszeresen eljut a tengerpartra, ahol gazdái szerint öreg kora ellenére úgy nyargalászik, mint egy mániákus. Imád kint lenni a kertben vagy az utcán, figyelemmel kíséri a szomszédokat és a történéseket. Ugatással jelzi, ha megunta és újra bent szeretne lenni.

Gazdái nagyon büszkék rá, hogy már egy éve náluk van a kutya, akinek 3 hónapot jósoltak. Bár még mindig küzd a szájában lévő rákkal, kitűnő az étvágya, az általános egészségi állapota pedig sokat javult az egy év alatt.

Kayla életét rengetegen kísérik nyomon a közösségi oldalakon, sokan támogatják és ajándékokat küldenek neki.

„Nem is tudom, mit csináltam volna Cloe Anne halála után” – meséli Jillian. „Kayla érkezése szívmelengető volt. Szerencsések vagyunk, hogy volt helyünk és még sok más, amit fel tudtunk ajánlani neki. Valószínűleg a mi sorsunk az, hogy idős kutyákat ápoljunk az életük vége felé.”

 

További megható történeteink:

A család minden négylábú tagja háromlábú

Miután elvesztette férjét, elment a menhely legesélytelenebb kutyájáért

Bevásárlókocsival segített egy bénult kutyán a férfi

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: the dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...