Saját KB bal
Saját KB jobb

17 éves kutya is van a menhelyen, aki gazdát keres

A debreceni Puli Állatvédő Egyesület 17 éves kutyának keres otthont, aki elvesztette gazdáját. Sajnos nem ritka, hogy ilyen korú kutyák erre a szomorú sorsra jussanak, és idős koruk miatt akár egész hátralévő életüket kennelekben töltsék új gazdira várva esélytelenül.

„Papika egy 17 éves matuzsálem. Gazdája meghalt, a ház ahol kis társával élt árverezésre került, így Papikát és kis barátját elvitették a debreceni gyepmesteri telepre. Kihoztuk, de sajnos ideiglenes befogadók híján csak egy 4 személyes kis kennelbe tudtuk elhelyezni. Nagyon szomorú így bezárva, hisz eddigi életét szabadon töltötte” – olvasható a szervezet közösségi oldalán.

Papika kb. 6-7 kg kis öreg kutya. Gyönyörű korából ítélve lehet, hogy már csak pár hónapja van hátra. Az állatmentők szeretnék ezt megszépíteni számára egy olyan helyen, ahol szabadon sétálgathat, ahogy eddig megszokta.

„Egyébként nem sok vizet zavar, sokat alszik és szerencsére még jól eszik, főleg konzervet. Csak egy kis simogatásra és törődésre vágyik… Ellátását és esetleges orvosi kezelését élete végéig vállalja az egyesület.”.

Sajnos nagyon ritka az a típus, aki kimondottan idős kutyát vállal, pedig ők egytől egyik hatalmas szívvel rendelkező emberek.

Pontosan a hasonló esetekre indult meg a hagyatéki törvény módosítása, hogy a tulajdonos halála után hátramaradt kedvencek élete továbbra is biztosítva legyen. Hiszen sajnos az örökösök nem mindig ugyanannyira állatbarátok, mint elhunyt rokonaik.

A menhelyek és állatvédő szervezetek erejükön felül igyekeznek támogatást gyűjteni, hogy fent tudjanak maradni, akár furcsa felajánlásokból, mint egy idős bácsi végrendelete, vagy akár úgy, hogy elkészítik az adakozó személy adóbevallását.

Volt már rá példa, hogy valaki 18 éves kutyát fogadott örökbe, nem is egyszer. És igenis előfordul, hogy az örökbefogadókat meglepi a hálás kutya, mert igenis még jópár évet ráhúz amúgy is szép korára – mint Zsiga, a 21 éves magyar labrador.

Japánban egyszerűen idősek otthonát nyitottak kutyáknak. Aki megteheti, az pedig egyszerűen hazaviszi őket. Akár 600-at is.

Kevés meghatóbb dolog van az idős kutyáktól.

Ha van ötletetek Papika lehető legjobb elhelyezésére, akkor vegyétek fel a kapcsolatot a Puli Állatvédő Egyesülettel.

Ha érdekel benneteket az idős kutyák lélektana, róluk szóló történeteink és hasznos oldalaink, akkor kattintsatok a szövegen található kiemelt részekre.

 

 

(kutyabarát.hu) 

Az utolsó fotó illusztráció.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...