Saját KB bal
Saját KB jobb

Az ember, aki nem tudja abbahagyni az idős kutyák és háziállatok örökbefogadását

Steve Greig colorado-i házába fogadott tíz, többségében idős kutyát, egy Bikini nevű malacot, két csirkét, két kacsát, két galambot, egy pár macskát, egy nyulat és egy tavat tele koi ponttyal. És ő normális! Olvasd el, mit gondol.

Ennek ellenére Greig sem nem őrült, sem nem mániákus gyűjtögető. Ő csak egy fickó tele szeretettel, akinek különlegessége az idős vagy esélytelen állatokban rejlik: olyanoknak biztosít szerető otthont, akiknek máshol talán soha nem adatna meg.

„A szüleim is állatszerető emberek voltak, azzal a felfogással, hogy olyan és annyi állatom lehet, amennyit szeretnék, amíg gondoskodom róluk” – meséli Greig. Saját lakásában mindig volt három–négy kutyája, de amikor egyik kedvence meghalt, elkezdett máshogy gondolkodni. – „Hónapokkal a halála után is teljesen zavarodottnak éreztem magam. Akkor döntöttem el, hogy csak akkor fogom jobban érezni magam, ha történik valami olyan jó dolog, ami nem történt volna meg, ha nem hal meg a kutyám.”

Ekkor kezdett el a helyi menhelyre ellátogatni a legkisebb eséllyel rendelkező kutyákat keresve.„Akkor örökbe fogadtam egy 12 éves csivavát, aki szívzörejjel küzdött, mind a 4 térde rossz állapotban volt. Vele indult mindent. Egy átlagos napon 5:00-kor kelek, reggelit készítek mindenkinek aszerint, hogy ki milyen diétán van éppen, és beadom a szükséges gyógyszereket is.”

Greig ezután dolgozni megy, de ebédidőben hazaszalad, hogy ellássa és megsétáltassa összes kedvencét. Együtt. Mindegyikőjüket. Még Bikinit, a disznót is.

Greig hétvégéi is a kozmetikus – állatorvos – sétautak hármasa körül forognak.

A kutyákon, malacon kívül Greig-nek van még csirkéje, a neve: Oprah, valamint Stuart, a nyúl is a család teljes értékű tagja.

Greig az összes állatot imádja, de az idősebbekben valami különlegeset érez. – „Valahogy bölcsebbek, mintha tudnák, mit szeretnének az élettől, tudják kik ők, és így sokkal könnyebb kommunikálni velük. Általuk érzem otthonnak a házam, és egyszerűen boldogsággal tölt el, hogy boldogok, elégedettek – nekem így teljesek a napjaim.”

Greig úgy gondolja, jelenleg ez a maximum létszám, de azt tervezi, hogy ha egyik kedvencét el is veszíti, folytatni fogja az örökbefogadást.

Greig-et és házi farmjának életét instagram oldalán tudjátok követni.

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...