Saját KB bal
Saját KB jobb

Meglepte örökbe fogadóit az öreg kutya

A 10 éves Champ gazdái lakásba költöztek, ahova nem vitték magukkal az öreg kutyát. Az egész életét velük élte le, így azonnal szüksége volt valakire, aki kora ellenére befogadja. Szerencsére egy ismerős pár vállalta, hogy átveszi Champ-et. Maguk is meglepődtek, mit adott nekik cserébe az öreg barát.

„Kicsit aggódtunk a korából fakadó egészségi állapota miatt, de jó kondícióban volt, és amúgy is gondolkodtunk egy társon saját kutyánk mellé, így úgy éreztük, bármilyen egészségi gond jöhet, megbirkózunk vele” – mondta Sarah Pope, Champ új gazdija.

A kutya megérkezett új otthonába, de hamarosan súlyosan sántítani kezdett, alig bírt ráállni hátsó lábára. Az állatorvosi vizsgálatok megállapították, hogy korábban elszakadt az egyik keresztszalagja, emellett pedig diszplázia és ízületi gyulladás is nehezíti mozgását.

„Felismertük, hogy maximum egy vagy két évünk van még együtt, egyszerűen csak egy szerető, meleg otthont akartunk biztosítani neki” – mondta Sarah. De valahogy mégis, öt évvel később Champ még mindig a családot boldogítja jelenlétével.

Champ lassan 15. évét is betölti, és még mindig egy fiatal kölyök lelke ég benne. Imád a hóban játszani, a többi kutya társával együtt lenni, munkába menni a gazdával.

„Ugyan már nem olyan aktív a játékban, mint korábban, még mindig ugyanúgy élvezi. Gyakran fekszik, és felügyelő bizottságként irányítja a többi kutyát. Champ nagytestű, fekete kutya, így néhányan első körben megijedtek tőle, de amint megismerik, azonnal rájönnek, hogy a legédesebb „dolog” a világon. Hajlamos állandóan útban lenni – ezért szoktuk a Blokkolónak nevezni, de ez is csak azért van, mert mindig a közelünkben szeretne lenni” – vallja a gazdi.

Champ talán már akkor is öregnek számított, mikor új gazdát kapott, de bebizonyította újabb hosszú évek alatt, hogy ha szerető családban van, ugyanolyan energikusan tud élni, mint fiatalabb társai, és ugyanúgy megél és meghálál minden egyes együtt töltött napot.

 

Az idős kor semmire nem akadály. További érdekességek a témában:

Egy 18 éves vak kutya egy fotónak köszönhetően menekült meg a halálsorról

Ismerd meg Sally-t, a 97 éves kutyasétáltatót

Komplex élmény program idős kutyák számára

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...