Saját KB bal
Saját KB jobb

Tömeges kóborkutya mérgezés ellen tiltakoznak Macedóniában

Állatjóléti csoportok vonultak az utcára Macedónia fővárosában, Szkopje-ben, miután titokzatos módon hullani kezdtek a kóbor kutyák. 

Az ország számos városában hasonló módon kezdtek pusztulni az utcán élő kutyák tucatszám az elmúlt hónapban, ami azonnal felkeltette a természetvédők és az állatjóléti szervezetek figyelmét.

Hamarosan kiderült, hogy egy a boltokban szabadon megvásárolható méreg okozta a kóbor ebek elhullását. Radmilla Pesheva, az „Anima Mundi” szervezet aktivistája figyelmeztet az ezzel járó veszélyekre: kérvényezték a méreg forgalmazásának szigorítását és a mérgezést elkövetők vád alá helyezését.

Mint kiderült, a kóbor kutyák megölése egy hónappal ezelőtt kezdődött, nagyjából az után, hogy egy négy éves kisgyerek meghalt Kicevo-ban az utcán, ahol kóbor kutyák támadtak rá. Az érintettek a közösségi médiumokon keresztül intéztek felhívást az utcán élő állatok tömeges felszámolására.

Sajnos nem egyedi az eset az ilyen elintézési mód: bár más okból, de Románia is híressé vált egy időben a kóbor állatok ügyének durva elintézésére. Tüntetések zajlottak és ismert emberek álltak az ügy leállítása mellé.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Independent
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...