Saját KB bal
Saját KB jobb

Tüntetés a román követség előtt

50 európai nagyvároshoz hasonlóan tegnap tüntetést szervezett több állatvédő szervezet és egyesület a román nagykövetség előtt. A román törvényhozás egy olyan törvényt szavazott meg, amelynek értelmében 14 nap után a kóbor ebeket megölik, esélyt sem adva nekik az életben maradásra.

A román politikusok az országban eluralkodott kutyaellenes közhangulatra reagáltak ezzel a barbár megoldással, hivatkozással, hogy a román városok utcáin rengeteg a kutyatámadás. Az elfogadott törvény alapján a hatóságok elaltathatják azokat a kóbor kutyákat, akikért a begyűjtéstől számított 14 napig nem jelentkezik senki vagy nem fogadják addig örökbe. A törvényt nagy többséggel szavazta meg a román parlament, 266-an szavzatak mellette, 23-an ellene és 20-an tartózkodtak. Az állatellenes törvény előzménye az volt, hogy elszaporodtak a kóbor kutyák Bukarest területén, illetve ahogy a román sajtó is hírt adott róla: egy 4 éves kislányt halálra martak a gazdátlan kutyák. A törvény ellen a román állatvédők is felemelték hangjukat és kedden tüntetést szerveztek a román parlament elé.

Magyarországon tegnap vonultak a román nagykövetség elé a hazai állatvédő szervezetek, ahol kiemelték, hogy az állatvédelem nem csak abból áll, hogy a szerencsétlen kis kóbor, megkínzott jószágokat gyógyítják, gazdákhoz juttatják. Az Állatvédőrség, akik azonnal magukhoz vették a kezdeményezést és a tegnapi tüntetésen részt vettek hangsúlyozzák, hogy a törvényhozással, az állami apparátussal való küzdelem/tárgyalás, valamint az oktatàs, nevelés is a munkájuknak jelentős része, így olyan megoldásra törekednek, amely az állatok megölése helyett kínál megoldást.

A tüntetésen ugyan nem voltak sokan, de több szervezet is képviseltette magát, például az Állatmentő Szolgálat, a Noé Állatotthon, a Léleklánc, a Muki Csoport, a Cicamentő Angyalok és még jó pár jóérzésű állatvédő.

  

  

  

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás és képek: Állatvédőrség, MTI
 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...