George különleges betegsége – magában tesz kárt

George, a spániel arról vált híressé, hogy csaknem 10,000 fontnyi állatorvosi számlát halmozott fel. A kutya ugyanis különleges betegségben szenved: képtelen megállni, hogy ne tegyen súlyos kárt magában.

George egy ritka szindróma miatt egyfolytában a lábfejét rágja. Sajnos még a vérzés sem állítja meg: eddig már két lábujját kellett amputálni, mert a csontig lerágta őket.

Az öncsonkítással járó betegség sajnos azt is jelenti George családja életében, hogy a kutyát nem lehet otthon hagyni egyedül. Még alvás közben is gallért kell viselnie.

George mentett kutya, állandóvá vált ideiglenes befogadójával, Laura Herbert-el lakik. Laura kénytelen volt szinte mindent feláldozni a kutya állapota miatt: ott kellett hagynia jól fizető menedzseri munkáját, most pedig egy kutyabarát sörözőben dolgozik részmunkaidőben, hogy a nap 24 órájában felügyelni tudja befogadott kutyáját.Az űrlap alja

„Körülbelül két hétre érkezett hozzánk. Akkoriban nem volt munkám, így sok időt tudtam vele tölteni. Nem sokkal később kaptam egy 8 órás munkaajánlatot, azonban George-nak olyan komoly egészségügyi problémái voltak, beleértve, hogy magában tesz kárt, hogy képtelen voltam helyt állni a munkában” – meséli Laura. – „Az emberek őrültnek tartanak, de olyan kedves természetű, imádnivaló kutya, hogy nem tudok mit tenni, segítenem kell rajta. Mivel minden gond mellett ő képes boldogan élni.”

A most 3 éves kutya már kölyökkorában mutatta az ún. Akrális Csonkítás Szindróma nevű betegség tüneteit. Ez egy ritka, genetikai rendellenesség, amely először egy viszketéssel kezdődik, majd egyre komolyabbá válik, amely során a kutya a lábában, lábujjaiban nem érez semmit, így azt sem, ha rágja, megharapja vagy lerágja azt.

A helyi spániel fajtamentő szervezet fizeti az állatorvosi számláit és a speciális étrendjét. Nemrég esett túl egy műtéten, ahol amputálták két lábujját.

A fajtamentők, mikor 2015-ben hozzájuk került a 10 hónapos George, először azt hitték, a gerincén talált deformitás okozza, hogy zsibbad a lába, és ezért rágja egyfolytában. Majd azt gondolták, hogy egy rossz szokás az, amiről a kutya nem tud leállni. Csak később diagnosztizálták nála a ritka betegéget.

 

Más, meglepő rendellenességek kedvenceinknél:

Csodálatos fotósorozat Down-szindrómás állatokról

Picasso senkinek sem kellett

Segítség, a kutyám magával játszik

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...