Saját KB bal
Saját KB jobb
A Kennedy család kutyái

Kém kutya a Fehér Házban – A Kennedy család kedvencei

John F. Kennedy-t 1961-ben ezen a napon iktatták be elnöki tisztségébe. Ő volt a legfiatalabb elnök, de nem az egyetlen, aki a Fehér Házba nem csak családjával, hanem számos házikedvencével együtt költözött be. Ráadásul lett egy gyanús orosz kutya is odabent…

A Kennedy család kutyái

Macska és kanári mellett a család legnagyobb kedvence egy Welsh Terrier, Charlie volt. Imádott a medencében úszkálni a fiatal elnök mellett, és természetesen vérbeli falkavezérként viselkedett, ha többi kutya közé került. Minden alkalommal ott várakozott a gyepen, amíg az elnöki helikopter leszállt. De mégsem ő volt a legkülönlegesebb!

A Kennedy család kutyái

Kém kutya?

A legemlékezetesebb kutya Pushinka volt, akit Hruscsov ajándékozott Kennedy-nek. (Neve oroszul „Bolyhos”-t jelent). Saját útlevele szerint keverék kutya volt, de az is kiderült, hogy ő annak a Strelkának a kölyke, aki kutyaként először jutott az űrbe az oroszoktól.

A Kennedy család kutyái

A Kennedy család kutyáiA család azonnal beleszeretett a kutyába, de a kialakult hidegháborús helyzetre való tekintettel először egy katonai egészségügyi központba került, ahol óvatosságból átvizsgálták, nincs-e elrejtve rajta lehallgató készülék, bomba vagy valamilyen baktérium.

Később bekerülhetett az elnöki családba, ahol Charlie-val azonnal egymásra találtak, olyannyira, hogy még kölykeik is születtek, akiket Kennedy egyszerűen csak „pupnik”-oknak hívott. Egy kölyköt megtartott a család, míg két másik kutyára esszé pályázatot írtak ki, melynek témája az volt, hogyan tud egy gyermek megfelelően felnevelni és gondozni egy új négylábú családtagot. Az egész országból összesen 5000 mű érkezett, végül egy 9 éves kisfiú és egy 10 éves kislány kapta meg a két kutyust. 1962-ban még egy fővel bővült a kutyacsalád, hálaadásra érkezett Clipper, a német juhászkutya.

Pushinkáról bővebben ide kattintva olvashattok.

A Kennedy család kutyái
AKennedy család az összes kedvenccel

Egyébként Teddy Roosevelt elnök is híres volt hatalmas kutyaszeretetéről, Fala nevű kutyája még emlékszobrán is helyet kapott. A Kennedy család kutyái méltán váltak híressé.

(kutyabarát.hu)

Forrás: Americacomesalive
Kezdő fotó: etsy
Fotók: jfklibrary
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...