Saját KB bal
Saját KB jobb
macska- és kutyahús-kereskedelem

Petíció a vietnámi macska- és kutyahús-kereskedelem azonnali betiltásáért

A macska- és kutyahús kereskedelmének azonnali betiltásáért kezdtek aláírásgyűjtésbe Vietnámban, ahol még mindig étlapon szerepel a kutyahús.

Számunkra evidens, hogy a kutya barát, nem eledel, de ha az etikusság gondolatától elrugaszkodunk, akkor is csak ellenezni tudjuk a kutyahús fogyasztását. Olyan állatokról beszélünk, akik bizonyos esetekben akár parazitákat és betegségeket hordoznak, ezek pedig az emberre is átragadhatnak. Vietnámban évente 5 millió kutyát kínoznak meg, akik a vágóhídra kerülés előtt szörnyű körülmények között, erősen megkérdőjelezhető higiéniai állapotok mellett várják a halálukat víz és élelem nélkül. Csövön keresztül próbálják tömni őket, mert a fő, hogy hízzanak, így nagyobb lesz a learatható profit.

A főváros Hanoiban ezerre tehető azoknak az éttermeknek a száma, amelyek étlapjain megtalálható a kutyahús.  Teszik mindezt annak ellenére, hogy a súlyos egészségügyi következmények miatt már az ottani szakemberek is óva intenek a kutyahús-fogyasztástól. Addig azonban sajnos nem számíthatunk érdemleges változásra, amíg be nem tiltják a kutyák húsának feldolgozását, ezt ugyanis jelenleg teljesen legális keretek között tehetik meg.

A petíciót Ha Kim Ngoc nagykövetnek címzik, tőle várják, hogy lépést tegyen az ügyben és végérvényesen beszüntesse a kutyahús kereskedését az egész ország területén. A petíciót a cikk megírásának időpontjában itt lehet elérni.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: ladyfreethinker.org
Kép: Unsplash

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...