Photo by Frankie Lopez on Unsplash

Wimbledon igazi sztárjai: egy sólyom és egy labrador

Wimbledon gondosan ápolt gyepén két különleges munkatárs játszik kulcsszerepet a verseny zökkenőmentes lebonyolításában.

Rufus, a 16 éves sólyom és Flo, a 4 éves labrador retriever közkedvelt alakok a játékosok és a rajongók körében. Híresek elkötelezettségükről, hogy Wimbledon pályáit biztonságban tartsák és a teniszt zavartalanná tegyék.

Rufus, a sólyom

Rufus, akit „Főgalamb Riasztónak” is neveznek, gondoskodik arról, hogy az ikonikus helyszín galambmentes maradjon. Gazdája, Donna Davis, szoros kapcsolatot épített ki Rufusszal, pozitív megerősítéssel és sok sok jutalomfalattal trenírozta arra, hogy távol tartsa az égi betolakodókat a pályától. Rufus 1999 óta van jelen  Wimbledonban, miután Davis észrevette, hogy galambok zavarnak meg egy fontos mérkőzést. Azóta Rufus állandó szereplője a versenynek, jelentős követőtáborral és elismeréssel mint Nagy-Britannia egyik legismertebb madara.

Flo, a labrador retriever

A földön Flo járőrözik a 42 hektáros komplexumban, gondoskodik a több mint félmillió látogató biztonságáról. Flo munkanapja hosszú és megterhelő, de rendszeres szüneteket kap, hogy éber és felkészült maradjon bármilyen helyzetre. Komoly feladatai ellenére Flo élvezi a közönséggel való interakciót, és a visszatérő látogatók kedvencévé vált. Flo focimeccseken és televíziós forgatásokon is ellát hasonlóan fontos feladatokat. Kedvenc jutalma az eper, hírnevét pedig az is öregbítette, hogy találkozhatott Kamilla királynéval Wimbledonban.

Míg néhány élőlény, mint a méhek és mókusok zavart okoztak a múltban, Rufus és Flo biztosítják, hogy a verseny zavartalanul folyjon.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...