Saját KB bal
Saját KB jobb

A galambok elleni védekezés szelíd módja

A galambok sok bosszúságot okoznak a társadalomnak. Nem elég, hogy nagyon zajosak, de az ablakpárkányok alatt sétálgatva könnyen kellemetlen meglepetésben lehet részünk általuk. Nagyobb probléma velük kapcsolatban, hogy különböző parazitákat és fertőző betegségeket terjesztenek. Köztük a szalmonellát és az agyhártyagyulladást is. Továbbá tetvek és bolhák is előszeretettel tanyáznak bennük.

A galambürülékek eltávolítása különösen nagy kihívás elé állítja az embert. Viszont nem szabad elhanyagolni, mert a galambürülék magas savtartalma miatt kimarja a felületeket, ha pedig megszárad, a szél könnyen széthordja. Ezt belélegezve allergiás reakciót vagy asztmatikus tüneteket észlelhetünk. 

Ponthegesztett háló: az erőszak nélküli megoldás

Nem kérdés, hogy védekezni kell ellenük. De hogyan? Sokféle módszer létezik, melyek gyakran eredménytelenek. A ponthegesztett háló viszont egyértelműen jó választás.

Akik tartanak a ház körül baromfit vagy kisebb állatokat, azok már jól ismerhetik. Előnye, hogy biztonságos, esztétikus, hatékony megoldás és mindezek mellett költséghatékony is. Azért is kiváló, mert nem bántja az állatot, de tőlünk tisztes távolságban tartja őket.

A ponthegesztett háló tulajdonságai

A hétköznapi nevén madárhálóként emlegetett ponthegesztett háló vékony, horgonyozott acélból készül, a hegesztésből eredően lesz merev és stabil. Mindezeknek köszönhetően ellenáll az időjárás viszontagságainak, tartós és fixen a helyén marad. Nem deformálódik, garantáltan elég erős ahhoz, hogy a madarak ne tudják kikezdeni. Könnyedén méretre szabható, különböző szemméretekben vásárolható. Egyszerűen rögzíthető, de nagy felületek lefedése esetén szakember segítségére lesz szükség.

Továbbá előnyös tulajdonsága, hogy gyorsan visszabontható és később újra felhasználható. 

Kertes háznál a rágcsálók elleni védekezésben is hasznos. Kiváló anyag a röpde készítéshez is, az állatkertek is ezt használják a madárházak esetében, mivel biztonságos és erős kalitkákat lehet belőle előállítani

A ponthegesztett hálót nemcsak védekezésre, de térelválasztásra is használhatjuk. Kiválóan alkalmas kerítéshez, telken belüli térelválasztásra. Mezőgazdasági háló alapanyagként is megállja a helyét.

A VasMuszakiBolt.hu webáruház többféle ponthegesztett hálót kínál. Egyedi igényekhez alkalmazkodva méretre is vágják a kiválasztott terméket. 

Javasoljuk, hogy böngéssze át a további kínálatot is. A kategóriában nemcsak ponthegesztett hálót talál, hanem huzalokat, fonatokat és szúnyoghálót is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...