Saját KB bal
Saját KB jobb

Idén is átadták a legjobb kutya szereplőnek járó Palm Dog díjat

A Cannes-i Filmfesztivál arany pálmája, a Palme D’Or a legkiválóbb filmes alkotásokat díjazza. Ennek kutyás alternatívája, a Palm Dog nemkülönben – ezt a legjobb alakítást nyújtó négylábúaknak ítélik oda évről évre. A díjátadó, az Arany Pálmához hasonlóan, vörös szőnyeges – és csak a legjobbak nyernek bebocsátást. Lássuk, idén ki nyerte el a Palm Dog díjat és az ezzel járó arany feliratos nyakörvet!

A filmkritikusok és szakmai zsűri által megítélt Palm Dog díjátadót 2001 óta rendezik meg, a Cannes-i Filmfesztivállal nagyjából egy időben. Célja, a szórakoztatáson kívül az, hogy elismerje azt a munkát, melyek a filmek szerepeit alakító ebek (és persze trénereik) végeznek. Az idei évben egy border collie, Messi nyerte el a fődíjat, az Anatomy of a Fall című filmben nyújtott alakításáért.

 

Messi szerepe kulcsfontosságú a film cselekménye szempontjából. A Justine Triet filmjében nyújtott alakítását a díjat felkonferáló Toby Rose „az egyik legjobb valaha látott alakításnak” nevezte. Messi a filmben hitelesen játssza el a beteg kutya szerepét, ezzel pedig kivívta a szakmai zsűri elismerését.

A Palm Dog zsűridíját Chaplin, a spitz kapta. A film ember szereplői pedig finnül ugatva vették át az elismerést. Ezen kívül életműdíjban részesült Ken Loach, brit filmrendező „a kutyák kulcsszerepekben való megjelenítéséért”.

„Idén a kutyák számos műfajban nyújtottak kiemelkedőt … a horror filmektől a romantikus komédiákon át a thrillerekig, olyan különleges forgatási helyszíneken mint Szudán, Dél-Amerika vagy a vidéki Franciaország.” – summázta a Palm Dog sokszínűségét Rose.


Szalay Adél / Kutybarát.hu
Forrás: https://www.france24.com/en/live-news/20230526-messi-the-border-collie-crowned-top-dog-actor-at-cannes; Kép: Photo by Martin Lopez: https://www.pexels.com/photo/man-holding-clapper-board-1117132/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...