Photo by Bram Azink on Unsplash

Jön a kedvezményes kutya-országbérlet

Kedvezményes kutya-országbérletet vezetnek be az új közösségi közlekedési tarifarendszerben.

Ovádi Péter,  az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az új közösségi közlekedési tarifarendszer bevezetésével egyidejűleg kutya-országbérlet is bevezetésre kerül.  A négylábúak országos havi bérlete kedvezményes áron érhető majd el, mindössze 1890 Ft-ba fog kerülni. Mindemellett pedig a kedvezményes országbérlettel rendelkezők minden további költségtérítés nélkül felszállhatnak kutyával a helyközi közösségi közlekedési járművekre. A kutya-országbérlettel az érvényességi idő alatt az egész országban lehet majd kutyákat szállítani.

Egyre több a kutyabarát munkahely

A kormánybiztos közleményében azt hangsúlyozta, hogy a felelős állattartáshoz hozzátartozik, hogy a biztonságos utazást lehetővé tegyük kedvenceink számára is. Ma már az is szempont, hogy szerencsére Magyarországon is egyre több a kutyabarát munkahely, így a munkavállalók előszeretettel utaznak társállatukkal a munkahelyükre.

A közösségi közlekedés tehát egyértelműen nyit a kutyások felé, azonban a szabályokról nem szabad elfeledkezni. A BKK járatain csak pórázon és szájkosárban, vagy maximum kézipoggyász méretű szállítóbokszban lehet kutyát szállítani. A kutyák nem ülhetnek fel az ülésekre és a gazdinak magánál kell tartani a kutya oltási könyvét.  Egy utas csak egy kutyát szállíthat egyszerre. A legtöbb járművön egyszerre összesen annyi kutya utazhat, amennyi ajtón az adott járműre fel lehet szállni.  Tehát ha egy busznak 3 ajtaja van, akkor 3 kutya utazhat egyszerre a járművön úgy, hogy egy utasnál csak egy kutya van.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BKK, MTI

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...